Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Yemen Başbakanı Bin Dağr:"Yemen'de, bölgenin güvenlik ve istikrarını tehdit edecek ikinci Hizbullah'ın var olmasına izin vermeyeceğiz."

MARİB (AA) - Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr, Yemen'de ikinci Hizbullah'ın var olmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Bin Dağr, Aden'in Husilerden kurtarılışının birinci yıl dönümü münasebetiyle, Aden'deki El-Muaşık Kasrında üst düzey güvenlik güçleri yöneticileriyle bir araya geldi.

Bin Dağr, burada yaptığı konuşmada, "Yemen'de, bölgenin güvenlik ve istikrarını tehdit edecek ikinci Hizbullah'ın var olmasına izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

İran'ın barışçıl ve hoşgörülü Yemen halkına çatışma ve kin püskürttüğünü ifade eden Bin Dağr, Husilerle mücadelede kararlılık mesajı vererek, tüm Yemen'in temizlenmesi için darbeyle güçlü şekilde mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bin Dağr, Aden, Lahic, Ebyen, Ed-Dali ve diğer illerin bazı bölümlerinin geri alınmasına rağmen düşmanın hala pusuda beklediğini belirterek, ülkenin imarı için siyasi çekişmelerin bir kenara bırakılmasını istedi.

Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr, "Yemen, darbeciler doğru yola girmeden, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2216 sayılı kararına, Körfez İşbirliği Teşkilatı girişimine ve yürütme mekanizmasına saygı göstermeden ve bağlı kalmadan, ulusal diyaloğun sonuçları uygulanmadan, silah bırakılmadan ve iyi niyetle barış anlaşması imzalanmadan, fiili bir istikrara ulaşamayacak." değerlendirmesinde bulundu.

BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed, cumartesi günü Yemen'deki müzakere taraflarının 80 gün önce yürürlüğe giren ateşkesin uzatılması üzerinde anlaşmaya varmasından sonra temmuz ortasında tekrar başlatılmak üzere müzakerelerin askıya alındığını açıklamıştı.

Kuveyt'te 21 Nisan’da başlayan müzakerelerde önemli bir aşama kaydedilemedi. Şeyh Ahmed, perşembe günü taraflara krizin çözümü için yol haritası önerisi sunduğunu bildirmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :