Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

El-Beyda ilinde Cumhurbaşkanı Hadi’ye bağlı HDG güçleri ile Husi ve devrik lider Salih yanlısı militanları arasında çıkan çatışmalarda, 7 Husi ve 2 HDG üyesi hayatını kaybetti

EL-BEYDA (AA) - Yemen’in El-Beyda ilinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi’ye bağlı Halk Direnişi Güçleri (HDG) ile Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı militanlar arasında çıkan çatışmalarda, 7 Husi militanı ile 2 HDG üyesinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Beyda’daki HDG komutanlarından Mustafa Hüseyin el-Beydani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, El-Cevf bölgesinde bulunan Nevfan Dağı’nda HDG güçleri ile Husiler ve Salih yanlısı militanlar arasında çıkan çatışmalarda, 7 Husi militanı ile 2 HDG üyesinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Nevfan Dağı’nın Husi ve Salih yanlısı militanlarının en önemli sığınaklardan biri olduğunu vurgulayan Beydani, söz konusu bölgenin HDG güçleri tarafından geri alındığını ifade etti.

Beydani, çatışmaların kısmen sürdüğünü bildirdi.

Yemen'in orta kesiminde yer alan Beyda ilinin büyük kısmı, geçen Şubat ayından bu yana Husiler ile Salih yanlılarının kontrolü altında bulunuyor. Yemen'de çatışan taraflar Birleşmiş Milletler'in çağrısı üzerine 21 Nisan'da Kuveyt'te başlayan müzakereler öncesi iyi niyet göstergesi olarak, 11 Nisan'da ateşkes ilan etse de ülkeden zaman zaman saldırı ve çatışma haberleri gelmeye devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :