Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, başkent Sana'nın kuzeybatısındaki Husi hedeflere 30'dan fazla hava saldırısı düzenledi

SANA (AA) - Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Yemen'in başkenti Sana'nın kuzeybatısındaki Husi hedeflere 30'dan fazla hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde düzenlenen ve bir buçuk saat süren saldırıların Hemdan semtindeki İstikbal Askeri Kampı'nı hedef aldığı belirtildi.

Hava saldırılarında silah depolarının imha edildiği ve balistik füze üssü olduğu düşünülen yerlerin vurulduğu kaydedildi.

Saldırıların, başkentin kuzeybatı kırsalındaki bir askeri kampı hedef almasına rağmen güneydeki bazı semtlerden patlama seslerinin duyulduğunu aktaran kaynaklar, şiddetli patlamalar nedeniyle okullardaki öğrencilerin evlerine gönderildiğini ve bazı dükkanların kepenk kapattığını ifade etti.

Koalisyon güçlerinin hava saldırılarının, Husilerin yeni bir karadan havaya füze sistemi geliştirdikleri yönündeki açıklamasının ardından düzenlendiği belirtiliyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Yemen hükümetine destek veriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :