Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Sana'da bazı askeri mevzilere hava saldırısı düzenledi

SANA (AA) - Yemen'in başkenti Sana'da Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları arasındaki çatışmalar devam ederken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Sana'da Husilere ait bazı mevzilere hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Bölge sakinleri, koalisyon güçlerinin düzenlediği iki hava saldırısında, Husilerin konuşlandığı Er-Reyyan Dağı'ndaki bir mevzinin hedef alındığını aktardı.

Söz konusu hava saldırısının, başkentte yer alan Es-Siyasi mahallesinde Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları arasındaki çatışmaların yeniden şiddetlendiği sırada gerçekleştiği kaydedildi.

Ayrıca Husilere ait El-Mesire televizyon kanalı haberinde, uluslararası koalisyona ait savaş uçaklarının, Senhan ilçesindeki Cerban askeri kampına yönelik bir saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Koalisyon güçleri, Salih yanlılarının Husiler'e karşı son eylemlerine işaret ederek, "Yemen'in onurlularına, Husilere karşı birleşme" çağrısında bulunmuştu.

Yemen'de 2014'ten bu yana meşru yönetime karşı ortak silahlı eylemler düzenleyen Husiler ile Salih yanlıları arasında bir süredir anlaşmazlık yaşanıyor. Karşılıklı sert açıklamalar ve restleşmelerle başlayan gerginlik, Sana'da zaman zaman silahlı çatışmalarla tırmanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :