Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi:- "Parlamentonun ilerleyen dönemde görevini yerine getirmesi gerekiyor. Biz de parlamento başkanlığıyla koordineli bir şekilde Aden'de göreve başlaması için elimizden ne geliyorsa yapacağız"

ADEN (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, parlamentonun geçici başkent Aden'de faaliyetine yeniden başlaması için bütün gayretini sarf edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Hadi, parlamento oturumlarının Aden'de yapılmasına karar vermesinden bu yana milletvekilleriyle ilk kez bir araya geldi.

Yemen Haber Ajansı SABA'ya göre, Hadi bir grup milletvekiliyle Suudi Arabistan'ın Cidde kentindeki görüşmesinde, "Parlamentonun ilerleyen dönemde görevini yerine getirmesi gerekiyor. Biz de parlamento başkanlığıyla koordineli bir şekilde Aden'de göreve başlaması için elimizden ne geliyorsa yapacağız." ifadelerini kullandı.

Hadi ayrıca, milletvekillerine, uluslararası ve Arap parlamentolarıyla irtibata geçerek onlara Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerin fiillerini anlatacak resmi heyetler gönderme çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Hadi, geçen ocak ayında parlamento oturumlarının Husilerin kontrolündeki başkent Sana yerine Aden'de yapılması yönünde kararname çıkarmış ancak o tarihten bu yana Aden'de hiçbir oturum düzenlenmemişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :