Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Husilerin Taiz ilindeki en büyük devlet hastanesini hedef aldığı saldırı ve Şebva kentinde HDG ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

TAİZ (AA) - Yemen'de Husilerin Taiz ilindeki en büyük devlet hastanesini hedef aldığı saldırı ve Şebva kentinde Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 1 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı bildirildi.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Husiler Taiz kent merkezindeki Es-Sevra Devlet Hastanesi'nin böbrek hastalıkları bölümüne topçu saldırı düzenledi.

Atılan top mermisinin hastaneye isabet etmediği ancak top mermisinden kaynaklanan şarapnel parçaları nedeniyle 2 sivilin yaralandığı, böbrek hastalıkları bölümündeki bazı tıbbi cihazların da zarar gördüğü aktarıldı. Can kaybı olmamasında saldırının hastaların yoğun olmadığı bir zamanda gerçekleşmiş olmasının etkili olduğu kaydedildi.

- Şebva'daki çatışmalar

Öte yandan Şebva kentinde HDG ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda Husilerden 1 kişinin öldüğü,3 kişinin yaralandığı belirtildi.

HDG komutanlarından Ahmed el-Masabi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şebva kentinin Useylan ilçesinde bugün HDG ile Husiler arasında zaman zaman çatışmalar yaşandığını söyledi.

Masabi, HDG'ye bağlı topçu birimin Hacuf bölgesindeki Husi hedeflerine düzenlediği saldırılarda 1 Husinin öldüğünü, 3'ünün yaralandığını kaydetti. Masabi ayrıca çıkan çatışmalarda 1 HDG mensubunun da yaralandığını aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler