Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Hükümete bağlı ordu birlikleri, Sana'ya bağlı Erhab ilçesi yakınında bazı bölgelerde kontrolü sağlayarak Sana Havalimanı yönünde ilerlemesini sürdürdü

SANA (AA) - Yemen'de hükümete bağlı ordu birliklerinin, Sana iline bağlı Erhab ilçesi yakınında bazı bölgelerde denetimi sağlayarak Sana Havalimanı yönünde ilerleme kaydettiği bildirildi.

Yemen resmi haber ajansı SANA'da yer alan habere göre, hükümete bağlı ordu birlikleri, Beyt Katiş ve Nihm bölgeleri ile Beni Haşiş'i birbirine bağlayan bazı yollarda denetimi sağlayarak Erhab ilçesi girişine doğru ilerledi. Hükümete bağlı birlikler bu gelişmeyle Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının kontrolü altındaki Sana Uluslararası Havalimanı yakınında ilerleme kaydetti.

Ordu birliklerinin bölgedeki ilerleyişiyle eş zamanlı olarak Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri de bölgede Husiler ile Salih yanlılarına ait mevzilere hava saldırısı gerçekleştirdi.

Ülkenin doğusundaki Şebve iline bağlı Aseylan ilçesinde ise ordu birlikleri Husilerin kontrolündeki bazı bölgeleri ele geçirdi. Orduya bağlı 19'uncu piyade birliği, Aseylan'ın Cebel Balbum, Lehaydar ile tarihi El-Hicr bölgelerine katyuşa roketleri attı.

Koalisyon güçlerinin ülkenin güneyindeki Lahec ilinde düzenlediği hava saldırısında Husilere ait bir füze rampası kullanılamaz hale geldi. Husilerin bu bölgeden daha önce attığı füzelerle hükümete bağlı Halk Direniş Güçleri ile sivillerin yaşam alanlarını hedef aldığı belirtildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyonun destek verdiği meşru hükümet güçleri arasındaki çatışmalar, bazı kentlerde devam ediyor. Husiler ile Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana'nın denetimini elinde bulunduruyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :