Yemen'deki barış süreci

Yemen'deki barış süreci

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, hükümetin BM'nin hazırladığı yol haritasını kabul etmediğini içeren mektubu Yemen Özel Temsilcisi Şeyh Ahmed'e teslim etti

ADEN (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur el-Hadi'nin, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed'e, hükümetin, ülkedeki krizi sonlandırmak hedefiyle hazırlanan yol haritasını kabul etmediğini belirttiği bildirildi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, Şeyh Ahmed'le Aden'de bir araya gelen Hadi, hükümetin, BM tarafından Yemen'deki krizi sonlandırmak için hazırlanan yol haritasını kabul etmediğini içeren mektubu BM özel temsilcisine sundu.

Hadi, yol haritasında düzenlemeler yapılmasını talep ettiği görüşmede, "Savaş tohumları taşımayan, Yemen ve ülkenin gelecek nesilleri için güvenli bir gelecek tesis edecek ciddi bir barış istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Söz konusu düzenlemenin, yol haritasındaki anlaşmaların barışı sağlama amacıyla Körfez girişimi, ulusal diyalog konferansı sonuçları ve BM'nin 2216 sayılı kararı olmak üzere üç temele binaen yapılmasının hedeflendiği belirtildi.

Görüşmeye Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr, Yemen Dışişleri Bakanı ve barış süreci görüşmeleri heyet başkanı Abdulmelik el-Mihlafi'nin de katıldığı ifade edildi.

BM tarafından hazırlanan mevcut yol haritasının, cumhurbaşkanının gelecekteki rolünü daralttığı, yetkilerini cumhurbaşkanı yardımcısına devrettiği belirtiliyor. Buna göre, cumhurbaşkanı yardımcısı, yeni hükümeti kurması için bir kişiyi görevlendirme yetkisine sahip oluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :