Yemen'de muhalifler arasında çatışma

Yemen'de muhalifler arasında çatışma

Sana'da devrik cumhurbaşkanı Salih yanlıları ve Husiler arasında çıkan çatışmada 3 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

SANA (AA) - Yemen'in başkenti Sana'da Husiler ile devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları arasında çıkan çatışmada 3 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

Husilere ait SABA haber ajansına göre, Husiler ile Salih yanlılarının kurduğu (uluslararası tanınmayan) hükümete bağlı İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Sana'daki el-Misbahi kavşağındaki güvenlik noktasında Husiler ile Salih yanlıları arasında silahlı çatışma çıktığı kaydedildi.

Çatışmada, Husilerden 3 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada, Salih yanlıları, "yasa dışı silahlı unsurlar" şeklinde nitelendirildi.

Yemen'de yaklaşık 3 yıldır meşru yönetim karşıtı, ortak silahlı eylemler düzenleyen Husiler ile Salih'in liderliğini yaptığı GPC arasında bir süredir anlaşmazlıklar yaşanıyor. Taraflar arasında karşılıklı sert açıklamalar ve restleşmelerle başlayan gerginliğin, dün geceden bu yana başkent Sana'da yaşanan silahlı çatışmalarla tırmandığı ifade ediliyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler ile Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Husiler ve Salih yanlılarıyla savaşan Yemen hükümetine Mart 2015'ten beri destek veriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :