Yemen'de Husilerin alıkoyduğu 7 sağlık çalışanı serbest bırakıldı

Yemen'de Husilerin alıkoyduğu 7 sağlık çalışanı serbest bırakıldı

ADEN (AA) - Yemen'de bir süredir Husiler ile devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları tarafından alıkonulan Uluslararası Tıp Derneği görevlisi...

ADEN (AA) - Yemen'de bir süredir Husiler ile devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları tarafından alıkonulan Uluslararası Tıp Derneği görevlisi 7 kişinin serbest bırakıldığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, merkezi ABD'de bulunan Uluslararası Tıp Derneği görevlisi 7 kişi dün akşam saatlerinde başkent Sana'ya gönderildi. Serbest kalan 7 kişiden 5'inin sağlık çalışanı, 2'sinin ise şoför olduğu belirtildi.

Uluslararası Tıp Derneği'nin Husilere "kontrolleri altında tuttukları bölgelerde sağlık hizmeti vermeyecekleri" yönünde yaptığı baskı neticesinde söz konusu kişilerin serbest bırakılmalarının sağlandığı ifade edildi.

Husiler geçen perşembe günü ülkenin orta kesiminde bulunan İbb kentinde, Uluslararası Tıp Derneği görevlilerinin kaldığı bir otele baskın düzenleyerek 7 çalışanı alıkoymuştu.

Yemen'in meşru hükümetinde Yerel Yönetimler Bakanı olan Abdurrakıb Feth dün yaptığı açıklamada olayı kınamıştı. Feth, "Birleşmiş Milletler kurumlarının, milislerin (Husiler ve Salih yanlıları) yaptıkları karşısında sessiz kalması insani değer ve yasalara aykırıdır." ifadelerini kullanmıştı.

İki yılı aşkın süredir devam eden çatışmalar nedeniyle gıda ve sağlık alanlarında büyük sıkıntılar yaşanan Yemen'de başta kolera olmak üzere kızamık, çiçek gibi hastalıklar kol geziyor. Uluslararası örgütler, her fırsatta çocuk felcinin ülkede etkili olmasından duydukları endişeyi dile getiriyor. Dünya Sağlık Örgütü, ülke genelinde kolera nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 103'e, şüpheli vakaların ise 21 bin 790'a ulaştığını kaydediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler