Yemen'de alıkonulan gazeteciler

Yemen'de alıkonulan gazeteciler

Husiler tarafından kaçırılan gazetecilerle dayanışma için uluslararası kampanya başlatıldı

MARİB (AA) - Yemenli aktivistler ve basın mensupları, Husiler tarafından kaçırılan gazetecilerle dayanışma için uluslararası kampanya başlattı.

Yemen Gazeteciler Sendikasının öncülüğünde başlatılan "Yemenli gazetecileri kurtarın" kampanyasına medya organları, insan hakları örgütleri ve gençlik hareketlerinin destek verdiği belirtildi.

Sendikadan yapılan açıklamada, söz konusu kampanyayla kaçırılan 14 gazetecinin serbest bırakılması ve gazetecilere yönelik ihlallere son verilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

Husiler ve destekçilerine gazetecileri serbest bırakmaları yönünde çağrıda bulunulan açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed ile hukuki ve insani alanda çalışan kurumlardan da bu yönde çaba göstermeleri talep edildi.

Açıklamaya göre, Yemen'in Marib ve Aden kentlerinin yanı sıra Türkiye, Suudi Arabistan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İsviçre'de de kampanyanın faaliyetlerini yürütecek sözcüler bulunacak.

Yemen Gazeteciler Sendikası daha önce yaptığı açıklamada, bir yıldan uzun süredir Husiler tarafından alıkonulan 14 gazeteciden 10'unun 26 Mayıs'a kadar Sana'daki bir hapishanede tutulduğunu ancak daha sonra nereye götürüldüklerinin bilinmediğini bildirmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :