Yazar Senai Demirci "Sohbet Meclisi"ne konuk oldu

Yazar Senai Demirci "Sohbet Meclisi"ne konuk oldu

Demirci: "İnsan Allah'ın umudu, Allah da insanın umududur. Hangi günaha düşerse düşsün Rabbi onu düştüğü yerden kaldırmak ister"

İSTANBUL (AA) - Eyüp Belediyesi tarafından ramazan etkinlikleri kapsamından düzenlenen "Sohbet Meclisi"ne, yazar Dr. Senai Demirci konuk oldu.

Eyüp Meydanında kurulan platformda Kadir Gecesi hakkında konuşan Demirci, Hz. Muhammed'in Kadir Gecesi'nde, "Allah'ım sen affedicisin. Affetmeyi seversin. Beni de affet" duasının okunmasını tavsiye ettiğini söyledi.

Demirci, Kadir Gecesi'nin, ramazanın son günlerinde aranması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Kadir Gecesi gizlidir. Neden? Ola ki her geceyi Kadir Gecesi gibi yaşayalım. Her geceye yüklenelim. 'Bu gece de Kadir Gecesi olabilir, bu gece de olabilir, bu gece de olabilir' diye diye birden çok geceyi güzel geçiririz. Yoksa Rabbimizin bize ikramı, bir gecenin gelmesine bağlı değildir. Sen Kadir Gecesi'nin hakkını verdiysen, o geceyi Kadir Gecesiymiş gibi yaşadıysan, Allah sana o geceyi Kadir Gecesi yapar."

Kur'an-ı Kerim'in Kadir Gecesi'nde indiğine vurgu yapan Demirci, şöyle devam etti:

"Bu geceye Kadir Gecesi denmesinin sebebi, bu gece kadrimizin kıymetimizin bilindiğini anladığımız gece olmasındandır. Demek ki 'Allah bizi yaratmış, yeryüzüne bırakmış ve unutmuş' değil. Demek ki Allah bize bakıp, 'Ne haliniz varsa görün' dememiş. Aksine, bizi yeni baştan inşa etmek için, bizden yine ümitli olduğunu, düştüğümüz yerden kalkabileceğimizi, kirlensek de aklanabileceğimizi, ümidi kesmememiz gerektiğini bize doğrudan söylüyor."

Kur'an-ı Kerim'de, insanın ihtiyacı olan her şeyi barındırdığını aktaran Demirci, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kur'an-ı Kerim, Allah'ın bize dil dökmesidir. Bize mecbur olduğundan ve bizsiz edemediğinden değil haşa. Vazgeçilmez olan biz değiliz, Allah'tır. Asıl biz onsuz edemeyiz. Vazgeçilmez olan o ama Allah, sanki bizi vazgeçilmezi biliyor. Sanki o bize muhtaçmış gibi konuşuyor. Çünkü O'nun ifadesi budur. 'Yapma kulum, etme kulum, gitme kulum. Düştün mü? Al sana yeni bir sayfa. Haydi ver kalbini. Ben seni önemsiz bilmem. Ben senin ümidini kesmen razı olmam.' der. İnsan Allah'ın umudu, Allah da insanın umududur. Hangi günaha düşerse düşsün, Rabbi onu düştüğü yerden kaldırmak ister."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :