Yavru köpeklere, Avanos Belediyesi sahip çıktı

Yavru köpeklere, Avanos Belediyesi sahip çıktı

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'e bağlı Sulusaray beldesindeki boş araziye bırakılan 40 yavru köpeğe, Avanos Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı ve Rehabilitasyon...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'e bağlı Sulusaray beldesindeki boş araziye bırakılan 40 yavru köpeğe, Avanos Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi sahip çıktı.

Yavru köpekleri atıldığı boş araziden alan belediye ekipleri, Avanos Belediyesine ait barınağa getirdi.

Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Uzman Veteriner Hekim Ahmet Demircioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avanos Belediyesi olarak 2014 yılında faaliyete geçen sokak hayvanları barınağında bugüne kadar yüzlerce köpeğin bakım, aşılama ve kısırlaştırma operasyonunun yapıldığını belirterek, "Rehabilitasyon sürecini tamamlayan bütün sokak hayvanlarını, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince doğal yaşamlarına entegre ettik. Kendi başına hayatta kalamayacak 40 köpeği boş bir arazide ölüme terk etmek ne canlıların yaşama hakkına ne de insanlık onuruna yakıştıramayacağımız bir durumdur." dedi.

Sulusaray beldesinde köpeklerin arazide ölüme terk edildiği bilgisinin ardından belediye olarak harekete geçtiklerini aktaran Demircioğlu, şunları kaydetti:

"Avanos Belediyesine ait sokak hayvanları barınağı, ilçedeki sahipsiz hayvanlar için yeterli seviyededir. Her belediye kendi sorumluluk alanındaki sokak hayvanlarına sahip çıkmalıdır. Kendine bakamayacak durumda olan canlıların ıssız bir yerde ölüme terk edilmesi kabul edilemez bir durumdur. Bizim yetki alanımızın dışında olmasına rağmen ölüme terk edilen yavru köpeklerin bakımını Avanos Belediyesi olarak üstlendik. İsteyen herkes Avanos Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağını ziyaret ederek, burada bulunan hayvanları görebilir, sahiplenebilir ve yardım edebilir."

Yavru köpeklere, Avanos Belediyesi sahip çıktı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler