Yatırımcıya müjde! KOSGEB destekleri yüzde 100 artırılıyor

Yatırımcıya müjde! KOSGEB destekleri yüzde 100 artırılıyor

Bursa iş dünyası temsilcileri, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile bir araya geldi. Bakan Kacır, Türkiye'nin kalkınma hedefleri doğrultusunda üretim yapan firmalara sağlanacak destekleri artırma sözü verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bursa iş dünyası temsilcileriyle BTSO Ana Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen İstişare Toplantısı'nda buluştu. Toplantıda, Türkiye'nin kalkınma hedeflerine uygun üretim yapan firmalara yönelik desteklerin artırılacağına dair önemli açıklamalarda bulunan Bakan Kacır, KOSGEB desteklerini yüzde 100 artırmayı planladıklarını ifade etti. Ayrıca, Bakanlık tarafından sunulan teşviklerde faiz desteklerinin önemli oranda artırılacağını belirtti.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, toplantının açılış konuşmasında, Bursa'nın güçlü bir üretim şehri olduğunu vurgulayarak, kentteki sanayi hamlelerinin geçmişten günümüze uzandığını ifade etti. Bursa'nın gelecekteki rolünü daha da güçlendirmek istediklerini belirten Burkay, mevcut üretim sahalarının modern, planlı ve güvenli alanlara taşınması gerektiğini söyledi.

Bakan Kacır, Bursa'nın Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirlerinden biri olduğunu ifade ederek, Türkiye genelinde büyük sanayi havzaları oluşturacaklarını ve Bursa'da da mevcut sanayi alanlarını büyüterek kenti depreme hazırlayacak bölgeler oluşturmayı planladıklarını açıkladı.

Bakan Kacır, Türkiye'de bölgesel kalkınma için yeni bir hamle başlatacaklarını belirterek, Kalkınma Ajansları'nın daha fazla sorumluluk üstleneceğini dile getirdi. Ayrıca, yatırım teşviklerinde kapsamlı bir dönüşüm için çalıştıklarını ve KOSGEB desteklerini yüzde 100 artırmayı planladıklarını söyledi. Bakan, dijital ve yeşil dönüşüm alanlarında da güçlü desteklerin geleceğini vurguladı.

Bakanlık olarak bütün teşviklerde faiz desteklerini önemli ölçüde artıracaklarını müjdeleyen Kacır, yatırımcıların faizlerinin, Bakanlık destekleriyle mevcuttan daha düşük olacağını ifade etti.

Bakan Kacır, büyük firmaların mesleki eğitime desteklerini artırmak için planlar yaptıklarını ve bu destekleri alabilmeleri için belirli şartların getirileceğini açıkladı. Mesleki eğitimde özel sektörün liderlik yapması gerektiğini belirten Bakan, özel sektörün bu alandaki sorumluluğunu artırmak amacıyla teşviklerin şartlı verileceğini söyledi. Bakan, BTSO'nun mesleki eğitim alanındaki çalışmalarını örnek göstererek, bu tür işbirliklerini artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.