Yaşlı ve engelli aylıklarında artış olacak mı?

Yaşlı ve engelli aylıklarında artış olacak mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ocak ayında toplam 3,2 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarının hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldığını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ocak ayına ilişkin olarak toplam 3,2 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarını duyurdu. Bakan Göktaş, yaklaşık 1,8 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ile yaklaşık 1,4 milyar TL tutarındaki engelli aylıklarını vatandaşların hesaplarına aktardıklarını belirtti.

Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programlarını geliştirdiklerini vurgulayarak, "Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda Ocak ayına ilişkin toplam 3,2 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Ocak ayında gerçekleşen memur maaş katsayısı düzenlemesinden sonra yaşlı ve engelli aylıklarında artış olacağını belirten Bakan Göktaş, "Vatandaşlarımızın herhangi bir hak kaybı yaşamaması için Ocak ayı farklarını, Şubat ayı dönem ödemesiyle birlikte hesaplara yatıracağız" dedi. Bu adımın, vatandaşların mali haklarını koruma adına atılan önemli bir adım olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.