Yaşlı kadını dolandıran şüpheli ikinci girişiminde yakalandı

Yaşlı kadını dolandıran şüpheli ikinci girişiminde yakalandı

Mersin'de kendisini polis olarak tanıttığı yaşlı bir kadının 16 bin 500 lirasını dolandıran zanlı, ikinci kez aynı adrese gidince suçüstü yakalandı

MERSİN (AA) - Mersin'de telefonla aradığı yaşlı bir kadının 16 bin 500 lirasını dolandıran kişi, aynı amaçla ikinci kez adrese gidince suçüstü yakalandı.

Alınan bilgiye göre, merkez Yenişehir ilçesi Güvenevler Mahallesi'nde yaşayan 69 yaşındaki emekli memur İlknur D'yi telefonla arayan Bozan Y, kendisini polis olarak tanıttı.

Yaşlı kadına kimlik bilgilerinin teröristlerce kullanıldığını ve buna yönelik operasyon yapacaklarını söyleyen şüpheli, aynı gün kadının evine gitti.

Kadına kendisini polis "Yıldırım Öztürk" adıyla tanıtan Bozan Y, yaşlı kadının toplam 16 bin 500 lira tutarındaki para ve altınlarını alıp evden ayrıldı.

Bir gün sonra tekrar kadını arayan şüpheli, soruşturma için daha fazla paraya ihtiyaç olduğunu belirtip kadının eşinin de paralarını istedi.

Dolandırıldığını anlayıp durumu polise haber veren kadının evinde önlem alan Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, eve gelen Bozan Y'yi suçüstü yakaladı.

Bozan Y, ifadesinde olayla ilgili Şanlıurfa'da ikamet eden bir kişinin kendisini yönlendirdiğini öne sürdü.

Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler