Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Toplantısı

Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Toplantısı

Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Sektör Kurulu Başkanı Kavak:- "Aşırı kur hareketleri hiçbir sektörün çıkarına değil. Bizim temennimiz istikrarlı bir seyir izlemesi. Kurların artmasından dolayı bizim sektörümüzün olumsuz etkileneceğini sanmıy

HATAY (AA) - Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Sektör Kurulu Başkanı Ali Kavak, dolar kurundaki iniş çıkışların kısa vadede sektörü etkilemeyeceğini belirtti.

Kavak, bir otelde düzenlenen Genişletilmiş Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Sektör Kurulu toplantısında, dolar kurundaki seyrin kısa vadede sektörü etkilemese de uzun vadede zararının olabileceğini bildirdi.

Aşırı kur hareketlerin hiçbir sektöre katkı sağlamayacağını ifade eden Kavak, şöyle devam etti:

"Dolardaki aşırı iniş çıkışlar hiç kimsenin faydasına olmayacak. Aşırı kur hareketleri hiçbir sektörün çıkarına değil. Bizim temennimiz istikrarlı bir seyir izlemesi. Kurların artmasından dolayı bizim sektörümüzün olumsuz etkileneceğini sanmıyorum. Sektörümüze ilk bakışta bir takım getirileri olur ama uzun vadede bizim sektörde zararları olabilir. Kurun yükselmesi ile birlikte ürün fiyatlarında da ciddi artışlar olacak, ancak biz bu yüksek fiyatla aldığımız ürünleri dış pazarda kurun artışına paralel olarak satabilecek miyiz o endişelerimiz olabilir. Ama kısa vadede sektöre yararı olur."

Yaş sebze ve meyve ihracatının 2014 yılında 2013 yılına kıyasla yüzde 6 artış kaydettiğini vurgulayan Kavak, dış ticaretteki yoğun rekabet ortamının da ülke ekonomisine sadece ihracat ayağında 2,4 milyar dolarlık bir döviz girdisi sağladığını aktardı.

Kavak'ın açıklamalarının ardından sektör temsilcileri izleyecekleri yol haritasını görüşmek üzere toplantılarına basına kapalı devam etti.

Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Toplantısı

Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Toplantısı

Kaynak:Haber Kaynağı