Yardımeli Derneği, Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı

Yardımeli Derneği, Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı

İSTANBUL (AA) - Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği, bu yıl Kurban Bayramı'nda 35 ülkede faaliyet yürütecek.Fatih'teki dernek binasında düzenlenen...

İSTANBUL (AA) - Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği, bu yıl Kurban Bayramı'nda 35 ülkede faaliyet yürütecek.

Fatih'teki dernek binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Yardımeli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Danışman, kurbanları dünya üzerindeki yardıma muhtaç insanlarla paylaşmak ve bayram sevincine onları da ortak etmek için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Danışman, Cumhurbaşkanı, bakanlar ve milletvekillerinin de kurbanlarına talip olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın ve diğer devlet erkanının bu davranışı, kurban vekaleti alan STK'lar için bir motivasyon ve teşvik olacaktır. Yardımeli Derneği ülkemizde ve 35 ülkedeki temsilci ve ekipleri ile bu bayramda, en ücra yerlerde yardıma muhtaç insanların ve yetim ailelerin gönül kapılarını çalarak, onlara takdim edeceği kurban payları ile muhabbet ve hayır köprüleri kuracaktır. Derneğimize vekaleti verilerek emanet edilen kurbanlar, kurban sahibinin ismi okunarak, İslami usullere göre kesilip, dağıtılmaktadır. Kurban bağış kabulünün bilgisi SMS ile iletildiği gibi, kurbanın kesildiği bilgisi de bağış sahibine SMS ile ulaştırılacaktır. Kurbanların kesilme videosu internet sitemizden bağışçıya verilecek şifre ile sonradan izlenebilecek ve talebi doğrultusunda görüntüler CD olarak adreslere gönderilecektir."

- Bir kurban bir fidan

Bu yıl farklı bir kampanya düzenlediklerini anlatan Danışman, "kurbanlar kardeşliğimiz, fidanlar umudumuz olsun" sloganıyla kurban kesmek isteyen vatandaşlar adına fidan dikme projesini başlattıklarını söyledi.

Bu proje ile kesilen her kurban için önceden belirlenen bölgelerde meyve fidanlarının dikileceğini belirten Sadık Danışman, "Sıcak iklimin hüküm sürdüğü, kuraklığın ve yoksulluğun yaşandığı Afrika ülkeleri Sudan, Somali, Moritanya ve ülkemizde pilot bölgeler uygulama alanı olarak planlanmıştır." dedi.

Danışman, kurban bedelleri üzerine 25 lira fidan parası ilave edildiğini anlatarak, kurban organizasyonunu 12 yıldır yapan derneğin 2018 yılı kurban bedellerini Asya ve Afrika ülkeleri için 550 lira, Türkiye ve Balkanlar için 875 lira ve Filistin/Gazze için 1200 lira olarak belirlendiğini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :