Yalıhüyük'e Yeni Bir Soluk: Tekstil Üretim Merkezi Projesi Yola Çıktı

Yalıhüyük'e Yeni Bir Soluk: Tekstil Üretim Merkezi Projesi Yola Çıktı

Konya'nın Yalıhüyük İlçe Belediyesi, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Teknik Destek Programı'nda destek almaya hak kazanan "Yalıhüyük Tekstil Üretim Merkezi Ön Fizibilitesi Projesi" ile ilçenin tekstil sektöründe yeni bir döneme hazırlanıyor.

Yalıhüyük ilçesinde ekonomik gelişim ve sosyo-kültürel değerlerin sürdürülebilirliği hedeflenen "Yalıhüyük Tekstil Üretim Merkezi Ön Fizibilitesi Projesi," Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından destek almaya hak kazandı. Proje kapsamında, ilçede tekstil sektörünün ekonomik potansiyelini artırmak ve sosyo-kültürel değerlere katkı sağlamak amacıyla Tekstil Üretim Merkezi'nin kurulması planlanıyor.

Proje sözleşmesi, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı ve Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer tarafından imzalandı. Ajans Genel Sekreteri İhsan Bostancı, imzalanan sözleşme ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ajans olarak, bölgedeki potansiyellerin harekete geçirilmesine yönelik projelere teknik desteklerimizi sürdürüyoruz. Bu teknik destek projesi ile Yalıhüyük ilçesinde planlanan tekstil atölyesinin fizibilite çalışmalarını gerçekleştirerek, ilçenin ekonomik kalkınmasına ve istihdam artışına katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Proje kapsamında yapılacak çalışmalarda, tekstil atölyesinde üretilecek ürünlerin talep potansiyeli, pazarlama hacmi ve atölyenin büyüklüğü gibi teknik detaylar incelenecek. İlçe ve çevresindeki tekstil işgücü potansiyeli de değerlendirilerek, projenin ilçeye sağlayacağı faydalar ortaya konulacak. Textil sektörünün Türkiye'de istihdamın en yoğun gerçekleştiği sektörlerden biri olduğunu belirten Bostancı, "Bu proje ile ilçeye kazandırılacak tekstil atölyesinin, ekonomik kalkınmaya ve istihdam artışına önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer ise projenin ilçe için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, "Bu istihdam projesi ilçemize büyük katkı sağlayacak. Hedeflerimiz doğrultusunda, benzer projelerle ilçemizin ekonomisine destek olmayı ve göçü azaltmayı amaçlıyoruz. Fizibilitenin tamamlanmasının ardından projeyi hayata geçireceğimiz yer hazır olduğu için kısa sürede uygulamaya geçeceğiz. Mevlana Kalkınma Ajansı'na teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.