Yaklaşık 8 milyon fidan ücretsiz dağıtıldı

Yaklaşık 8 milyon fidan ücretsiz dağıtıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, vatandaşlara tabiat sevgisini kazandırmak, belediyelere, kamu kurum kuruluş ve derneklere ise ağaçlandırma yapmaları için bu yıl 7 milyon 858 bin fidan ücretsiz dağıtıldı- Bakan Eroğlu:- "Bu fidanların 335 bini okullara, 4

ANKARA (AA) - ZEHRA AYDIN - Orman ve Su İşleri Bakanlığınca vatandaşlara tabiat sevgisini kazandırmak, belediyelere, kamu kurum kuruluş ve derneklere ise ağaçlandırma yapmaları için bu yıl 7 milyon 858 bin fidan ücretsiz dağıtıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce vatandaşlara tabiat sevgisini kazandırmak, yeşile sahip çıkmasını sağlamak, kurumlara ise çevreyi ağaçlandırmaları için ücretsiz olarak fidan veriliyor.

Özel günlerde de vatandaşlar için kurulan stantlarda ücretsiz fidan dağıtılarak özellikle gençlerin ve çocukların fidan dikerek tabiat sevgisini kazanmaları amaçlanıyor.

- "Bugüne kadar 150 milyondan fazla fidan ücretsiz dağıtıldı"

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ücretsiz fidan dağıtımını önceki yıllarda da yaptıklarını anımsattı.

Bugüne kadar 150 milyondan fazla fidanı ücretsiz olarak dağıttıkları aktaran Eroğlu, "Bu fidanların 14 milyon 142 bini ise 2015 yılı içerisinde dağıtıldı. Bu fidanların uygun alanlarda toprakla buluştuğundan şüphemiz yok. Bizim için önemli olan zaten bu fidanların toprakla buluşması ve vatandaşlar üzerinde tabiat sevgisi oluşturması." diye konuştu.

- "Hassasiyetin oluşması bizim için çok önemli"

Bu yıl ise 7 milyon 858 bin fidanı ücretsiz dağıttıklarını belirten Eroğlu, "Bu fidanların 335 bini okullara, 478 bini muhtarlıklara, 2 milyon 900 bini belediyelere, 208 bini askeri birliklere, 2 milyon 137 bini diğer kamu kuruluşlarına ve 1 milyon 800 bini özel günlerde vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı." dedi.

Vatandaşların diktikleri fidanlara daha hassas davrandıklarını ifade eden Eroğlu, "Vatandaş kendi diktiği fidanın suyunu veriyor, bakımını yapıyor. Tabiatta gördüğü fidanlara bazen aynı hassasiyeti göstermeyebiliyor. Bu hassasiyetin oluşması bizim için gerçekten çok önemli." görüşünü kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :