Yabancıların Türk Vatandaşlığı Kazanımı İçin Değerleme Raporlarında Değişiklik

Yabancıların Türk Vatandaşlığı Kazanımı İçin Değerleme Raporlarında Değişiklik

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yabancıların Türk vatandaşlığı kazanımı için düzenlenen değerleme raporlarında önemli değişikliklere gitti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yabancıların Türk vatandaşlığı kazanımı için düzenlenen değerleme raporlarında önemli değişiklikler yaptı. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, yapılan düzenlemeleri açıkladı. Buna göre, Türk vatandaşlığı istisnasıyla edinilen taşınmazlara ilişkin değerleme raporlarının düzenleme yetkisi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki olan GEDAŞ Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'ne verildi.

Özelmacıklı, bu düzenleme ile değerleme standardının sağlanması ve taşınmazların değerinde oluşabilecek farklılıkların önlenmesinin hedeflendiğini belirtti. Türk vatandaşlığı talebine konu olmayan işlemlerde ise değerleme raporlarının Sermaye Piyasası Kurulu lisanslı herhangi bir Değerleme Kuruluşu tarafından düzenlenebileceği vurgulandı.

Değerleme raporu başvurularının artık Web Tapu üzerinden yapılacağı da belirtilen açıklamalarda, Türk vatandaşlığı kazanımı için yapılan tapu işlemlerinde rapor başvurularının GEDAŞ Gayrimenkul Değerleme A.Ş tarafından yapılacağına dikkat çekildi. Ayrıca, düzenlemenin 4 Mart 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girdiği ve bu tarihten sonra yapılan işlemlerde sadece GEDAŞ tarafından hazırlanan değerleme raporlarının kabul edileceği belirtildi.

Özellikle Türk vatandaşlığı kazanımının milli bir mesele olduğuna vurgu yapan Özelmacıklı, yapılan düzenlemenin kontrolünü doğrudan bakanlıkta tutarak, geçmişte yaşanan usulsüzlükleri engellemeyi hedeflediklerini ifade etti. Bu adımın, ülkede haksız vatandaşlıkların önüne geçilmesine ve taşınmazların adil bir şekilde değerlendirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.