Yabancı öğrencilere Ebru ve Hat sanatı tanıtıldı

Yabancı öğrencilere Ebru ve Hat sanatı tanıtıldı

Yunus Emre Enstitüsü'nün düzenlediği Türkçe Yaz Okulu kapsamında Türkiye'ye gelen yabancı öğrencilere, Hat ve Ebru sanatları uygulamalı olarak tanıtıldı

İSTANBUL (AA) - Yunus Emre Enstitüsü'nün düzenlediği Türkçe Yaz Okulu kapsamında Türkiye'ye gelen yabancı öğrencilere, Hattat ve Ebru sanatçısı Ömer Faruk Dere tarafından Hat ve Ebru sanatları uygulamalı olarak tanıtıldı.

Karaköy'deki İstanbul Üniversitesi Dil Merkezindeki programda Hattat ve Ebru sanatçısı Ömer Faruk Dere, Mısır, Azerbaycan, Bosna Hersek ve Kazakistan gibi ülkelerden gelen 14 öğrenciye, hüsn-i hat ve ebru sanatlarının uygulanışını gösterdi.

İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi Başkanı Yard. Doç. Dr. Mehmet Yalçın Yılmaz, "Yunus Emre Enstitüsü'nün ev sahipliğinde Türkiye'ye gelen yabancı öğrencilere, Türkçe'mizi ve Türk kültürünü tanıtma çalışmamız devam ediyor. Öğrenciler merkezimizde dil öğrenirken, bir taraftan da klasik Türk sanatlarının farklı dallarını tanıyorlar." dedi.

Yılmaz, aynı zamanda fotoğraf sanatı ve gezilerle de tanıtım çalışmalarını genişlettiklerini belirtti.

Hattat ve Ebru sanatçısı Ömer Faruk Dere, "Biz kendi öz sanatlarımızı yurt dışında gösterme fırsatı bulduk. Şimdi ise tam tersi fırsatı bulduk. Özellikle Türkçe'yi ve kültürümüzü öğrenmek için gelen öğrencilere ev sahipliği yapmak istiyoruz. Sanatlarımızı tanıtırken de bizim sanata bakış açımızı tanıtmak en önemli amacımız." dedi.

Her medeniyetin gözlüğünün farklı olduğunu, başka medeniyetlerin gözlüğüyle Osmanlı medeniyetine bakıldığında anlaşılamayacağını ifade eden Dere, şunları söyledi:

"Biz ülkemize gelen arkadaşlara, Osmanlı medeniyetinin sanat anlayışına hangi perspektiften bakmaları gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz. En önemli iki sanatımız olan Hat ve Ebru sanatları, anlayışımızı ortaya koyabilmek için en uygun sanatlar. Bizim sanatımız, Yaratan'a ulaşmayı temel kabul eder."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler