"Yabancı hırsız" vurularak yakalandı

"Yabancı hırsız" vurularak yakalandı

BOLU (AA) - Bolu'da bir evde hırsızlık yaptıktan sonra kaçmaya çalışan yabancı uyruklu hırsızlardan biri polis tarafından bacağından vurularak yakalandı.Alınan...

BOLU (AA) - Bolu'da bir evde hırsızlık yaptıktan sonra kaçmaya çalışan yabancı uyruklu hırsızlardan biri polis tarafından bacağından vurularak yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Gölyüzü Mahallesi Ali Haydar Sokak'taki bir apartmanın üçüncü katında oturan Penbe Akbağ'a ait eve hırsız girdi.

Hırsızlar, evden çaldıkları 500 lira ve kuru sıkı tabancayla evden çıkmaya hazırlanırken, evine dönen Akbağ ile karşılaştı. Sessiz olması için tehdit edilen Akbağ'ın, hırsızlar evinden ayrıldıktan sonra balkona çıkarak komşularından yardım istemesi üzerine mahalle sakinleri apartmandan çıkan 2 kişinin peşine düştü. Bu esnada ev sahibi de polis ekiplerine haber verdi.

Eşkallerinin belirlenmesi üzerine hırsızların yakalanması için çalışma başlatan polis ekipleri, şüphelilerin Sağlık Mahallesi istikametine gittiğini belirledi. Serdar Sokak'ta bir şüpheliye "dur" ihtarında bulunan ekipler, ihtara uymayan kişiyi durdurmak için önce havaya ateş etti, daha sonra da bacağından vurarak yakaladı.

Gürcistan uyruklu olduğu öğrenilen ve sol bacağından yaralanan Zaza Korinteli (30), ilk müdahalenin ardından İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaçan ikinci şüpheli gürcü uyruklu Luri Adriadze (32) ise Gölyüzü Mahallesi'nin ara sokakların birinde gözaltına alındı.

Ev sahibi Akbağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evden 15-20 dakikalığına ayrıldığını belirterek, "Damadımın geldiğini sandım. Eve girdiğimde dağınık olduğunu fark ettim ama panik yapmadım. Evdeyseler beni öldürürler diye korktum. Bu esnada hırsızlarla karşı karşıya geldim." dedi.

Hırsızlara evde uyuyan olduğunu söylediğini anlatan Akbağ, "Sen eve gir sesini çıkarma dediler. Hemen balkona çıkarak 'Evde hırsız var' diye bağırdım. Sokakta vatandaşlar hırsızların peşine düştü. Arkalarından kovalarken üzerilerine silah doğrultmuşlar." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :