Wordpress Hosting Nedir? WP Hosting Avantajları

Wordpress Hosting Nedir? WP Hosting Avantajları

Wordpress Hosting Nedir? WP Hosting Avantajları

WordPress'e oldukça aşina olabilirsiniz, ancak WordPress hosting tamamen farklı bir konudur. Basit bir şekilde ifade etmek gerekirse, WP hosting, WordPress web siteniz için optimize edilmiş bir hosting türüdür.

Genellikle, tek tıklamayla WordPress yüklemelerini içerir ve WordPress yazılımınızı otomatik olarak günceller.

WordPress fiyatlandırmasına gelince, her şey ihtiyacınız olan özelliklere bağlıdır. Yönetilen WordPress hosting’i tercih edebilir veya ek özellikler sunan diğer bazı hosting sağlayıcılara göz atmak isteyebilirsiniz. Asıl soru, bunlara gerçekten ihtiyacınız olup olmadığı ve ekstra maliyete gerçekten değip değmeyeceğidir.

Çoğu durumda, WordPress hosting, WP web sitesi kuruyorsanız, hosting açısından ihtiyacınız olan tek şey olacaktır.

WordPress.com vs. WordPress.org

WordPress piyasadaki en popüler web sitesi kurma platformlarından biridir ve iki türü vardır: WordPress.com ve WordPress.org.

WordPress.com sitesi WordPress tarafından barındırılır ve size otomatik olarak bir alt alan adı atanır (örneğin, adsoyad.wordpress.com). En büyük avantaj, bu durumda hosting hizmetinizin tamamen ücretsiz olmasıdır. Ancak dezavantajı, tüm özelliklere erişemeyecek olmanızdır. Bunun da ötesinde, WordPress.com sitenizde zaman zaman görüntülenecek reklamları da içerir.

WordPress.org'u kullanmaya karar verirseniz, kendi hosting sağlayıcınızı bulmanız ve programı kendiniz yüklemeniz gerekecektir. Bu, kendi alan adınızı da kaydetmeniz gerektiği anlamına gelir. Olumlu tarafı, CSS, temalar, HTML kodları vb. dahil olmak üzere sitenizi değiştirme üzerinde tam kontrole sahip olmanızdır.

Bununla birlikte, hem WordPress.org hem de WordPress.com'un artıları ve eksileri vardır. Ancak, tüm WordPress özelliklerine tam erişime ihtiyacınız varsa, WordPress.org'u seçmeniz gerekir.

WordPress'i Çalıştırmak için WordPress Hosting Gerekli mi?

Hayır, WordPress'i PHP sürümü 5.2.4 veya üzeri ve MySQL 5.0.15 veya üzeri olan herhangi bir hosting ile çalıştırabilirsiniz. Bunun anlamı, hemen hemen her hosting planının teknik olarak WordPress'le kullanılabileceğidir. Ancak tüm hosting paketlerinin aynı olmadığını unutmamanız gerekir.

Paylaşımlı WordPress Hosting Nedir?

Paylaşımlı WordPress hosting, mevcut en ucuz WordPress hosting seçeneğidir. Sitenizin optimize edilmiş performansını etkilemeden sitenizin bir sunucuyu birden fazla WordPress sitesiyle paylaşmasını sağlar.

Bu hoting türü ile tek tıklamayla WordPress yükleyicisi sağlayan bir cPanel özelliğine erişim elde edersiniz.

Diğer paylaşımlı hosting web hizmetlerinin aksine paylaşımlı WordPress hosting sağlayıcının ayırt edici özelliği, kullanıcılara WordPress'i önceden yükleme seçeneği sunma konusunda bir adım daha ileri gitmesidir.

Paylaşımlı WordPress hosting sağlayıcıları, diğer özelliklerin yanı sıra otomatik güncellemelerden WordPress temanızı yükseltmeye kadar WordPress'e özgü çok çeşitli özellikler sunar.

Yönetilen WordPress Hosting Nedir?

Yönetilen WordPress hosting, WordPress hosting’in diğer türüdür. Paylaşımlı WordPress hosting'den alamayacağınız tüm özellikleri ve daha fazlasını sunar.

Daha iyi donanım ve sunucu kaynakları sunan yönetilen WordPress hosting sağlayıcıları ile kullanıcılar WordPress sitelerinde çok daha yüksek hızı garanti edilir.

Sunucu tarafı önbellekleme, yönetilen WordPress hosting’in sahip olduğu avantajlardan bir diğeridir. Önbelleğe almanın etkili bir şekilde çalışması için bir eklentiye sahip olmanız gerekir. Yönetilen WordPress hosting ile bu özellikten yararlanmak için çok az eklentiye veya çabaya ihtiyacınız vardır.

Yönetilen WordPress hosting sağlayıcıları, WordPress web sitenizin güvende olmasını sağlamak için WordPress'e özel güvenlik duvarları ve periyodik kötü amaçlı yazılım ve izinsiz giriş tespit taramaları ile kullanıcılarına güvenli bir platform sunar.

Tüm cazip avantajlarına rağmen, yönetilen WordPress hosting genellikle paylaşımlı WordPress hosting’den daha pahalıdır. Bununla birlikte, kapsamlı özellikleri, bunlara çok ihtiyacınız varsa paranızın karşılığını verebilir.

WordPress Hosting Avantajları Nelerdir?

WordPress hosting’in avantajları, her sağlayıcının sunduğu özelliklere bağlı olarak oldukça değişebilir. Bununla birlikte, neredeyse her WordPress hosting planı aşağıdakileri içeren ancak bunlarla sınırlı olmayan bazı temel avantajlar sağlar:

1. Daha yüksek hızlar

Paylaşımlı hosting’in yanı sıra WordPress için yapılandırılmış özel sunucular WordPress'i hızlandırmanıza gerçekten yardımcı olabilir. Bazıları dahili önbellekleme ile hızı daha da artırır ve böylece önbellekleme eklentileriyle uğraşmak zorunda kalmazsınız.

2. Gelişmiş güvenlik

Çoğu WordPress hosting planı, WordPress sitenizi sitenizin optimum işlevselliğini bozan WordPress'e özgü tehditlere karşı korumak için özel olarak tasarlanmış güvenli bir güvenlik sistemiyle birlikte gelir. Güvenlik sorunlarınızla ilgilenmeye adanmış güvenlik ekibi ile sitenizin güvenli ve emin ellerde olduğu garanti edilir.

WP hosting, kötü amaçlı yazılım taraması yaparak ve web sitenizi bilgisayar korsanlığı saldırılarına karşı koruyan gelişmiş güvenlik özellikleri sunarak sitenizin güvenliğini gerçekten artırır. Siteniz siber saldırıya uğrasa bile, hosting sağlayıcıların çoğu bunu hiçbir ekstra ücret ödemeden kaldırır.

3. Kapsamlı destek

Kendinizi WordPress ile ilgili sorunlarla karşı karşıya bulduğunuzda, müşteri destek ekipleri size ellerinden gelen her şekilde yardımcı olur.

4. Otomatik güncellemeler

WordPress hosting sağlayıcıları, otomatik güncellemelere ve yükseltmelere erişmenizi sağlar. WordPress hosting planları genellikle güncellemeleri test eder ve sizin için uygular.

WordPress hosting planlarına yönelik talep arttıkça, birçok sağlayıcı bu temel özellikleri belirli kullanım durumlarına göre uyarlanmış işlevlerle artırmaktadır.

5. SSL Sertifikalarını Eklemek Kolay

WordPress hosting planınızın hosting sağlayıcınıza sağlayacağı sayısız avantajdan biri de sitenize sıfır maliyetle SSL sertifikası ekleyebilmenizdir.

6. Daha İyi Eklenti İşlevi

Herhangi bir yönetilen WordPress hosting planı, performansı, güvenliği ve önbelleğe almayı optimize edeceğinden minimum eklenti gerektirir. WordPress ile barındırılan siteler, optimize edilen ve otomatik olarak güncellenen en popüler eklentilerle çalışır.

7. Hızlı Kurulum

Site sahipleri, bir WordPress hosting sağlayıcı aracılığıyla, önceden yapılandırılmış özellik ve teknolojiler sayesinde sitelerini verimli ve hızlı bir şekilde çalışır hale getirebilir. WordPress’e tahsis edilmiş sunucularla, siteniz başlatıldığı andan itibaren daha hızlı bir yükleme süresi ve optimum site performansı garanti edilir.

Kimler WordPress Hosting Kullanmalı?

1. WordPress ile oluşturulmuş web siteleri

Web sitelerini WordPress ile kuran kullanıcılar kategorisine giriyorsanız, WordPress hosting kullanmanın birçok avantajından yararlanabilirsiniz. WordPress hosting'i halihazırda oluşturduğunuz WordPress sitenizle birleştirmeniz gerekmese de, ikilinin birleşik etkisi güçlüdür.

WordPress hosting, WordPress üzerinde oluşturulan sitelerle sorunsuz bir şekilde entegre olur, sitenin güvenliğini ve işlevselliğini geliştirmeye odaklanır ve mevcut olduğunda otomatik güncellemeler sunar.

2. Önceden web hosting deneyimi olmayan yeni başlayanlar

WordPress hosting, WordPress'i nasıl çalıştıracağınızı bilmiyorsanız etkili bir yönetim planı sağlar. Web sitenizin bakımında da size yardımcı olacak WordPress uzmanlarına erişmenize olanak tanır.

Kısacası WordPress hosting, kısıtlı zamanı olan ya da web sitesi yönetme konusunda deneyimi olmayan kullanıcılar için oldukça kullanışlıdır.

Paylaşımlı mı Yoksa Yönetilen WordPress Hosting mi Seçmeliyim?

Web sitenizi barındırmak için hangisinin daha iyi bir seçim olduğu, web sitenizin ihtiyaçlarına bağlı olsa da, aşağıdaki bazı özellikler seçim yapmanız konusunda size yardımcı olabilir:

1. Kullanım

Sizin için uygun WordPress hosting türü, bütçe gereksinimlerinize ve sitenin kullanım amacına ve işlevine bağlıdır.

Paylaşımlı WordPress hosting planları, kısıtlı bütçesi olan yeni başlayanlar için uygundur. Web sitenizi verimli bir şekilde oluşturmanıza ve yönetmenize yardımcı olacak temel özellikler sunar.

Yönetilen WordPress hosting planları, yüksek kullanıcı etkileşimi olan web siteleri için idealdir. Bu hosting planı, bir web sunucusunu paylaştığınız zamana kıyasla yüksek performans için size özel bir sunucu sunar.

2. Fiyatlandırma

Paylaşımlı WordPress hosting planları, yeni başlayanlar için daha ucuz ve uygun fiyatlıdır.

Yönetilen bir WordPress hosting planını tercih etmek, daha fazla ödeme yapmanız gerektiği anlamına gelir.

3. Destek

Başlangıç aşaması, ilk kez WordPress web sitesi kuranlar için genellikle en bunaltıcı aşamadır. Önbelleğe almayı yapılandırmak ve sitenizdeki güncellemeleri takip etmekle uğraşmanız gerekir.

Yönetilen WordPress hosting planları ile WordPress site sahipleri, faaliyetlerini yönetmek için bir içerik yönetim sistemine (CMS) sahip olduğundan, bunaltıcı süreçle uğraşmak zorunda kalmaz. Paylaşımlı web hosting planları ise, kullanıcılar için çok fazla destek sunmaz.

Web Hosting ile WordPress Hosting Arasındaki Fark Nedir?

Basitçe ifade etmek gerekirse, bu 2 hosting türü arasında tahmin edeceğiniz kadar fark yoktur. WordPress hosting, daha geniş bir alan olan web hosting’in bir alt kümesidir.

Uzmanlaşmış doğası nedeniyle WordPress hosting, özellikle WordPress platformunun gereksinimlerini karşılayabilir. Bu nedenle WordPress web sitelerinin daha güvenilir bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.

Normal web hosting ile WordPress hosting arasındaki ana fark şudur: Bir WordPress sitesi hosting hizmeti, ihtiyaçlarınızı karşılamadığında, farklı ve daha yetenekli bir hosting hizmetine geçmeniz gerekir.

Bu noktada diğer web hosting türleri devreye girer. WordPress web siteleri daha fazla ziyaretçi aldıklarında, VPS veya dedicated hosting’e ihtiyaç duyacaktır.

Web Hosting ve WordPress Hosting Arasında Nasıl Seçim Yapılır?

Paylaşımlı web hosting ve WordPress hosting arasında seçim yapmadan önce, oluşturmak istediğiniz sitenin türünü ve nasıl bir web sitesi sahibi olduğunuzu göz önünde bulundurun. Ayrıca aşağıdaki soruları kendinize sorun:

1. WordPress web sitesi kurmak istiyor muyum?

Cevabınız hayır ise WordPress hosting size göre değildir. Bu durumda, gereksinimleriniz için en uygun web hosting türünü ve planını belirlemeye devam edin.

Bir web sitesi geliştirmek için WordPress hosting kullanmayı düşünmüyorsanız, standart web hosting kullanabilirsiniz.

2. Bir web sitesinin bakımını kendi başıma yapabilir miyim?

Cevabınız hayırsa, yönetimli WordPress hosting mükemmel bir seçenektir, çünkü web hosting sağlayıcı WordPress'e özgü yükseltmeleri, yedeklemeleri ve önbelleğe alma işlemlerini sıklıkla gerçekleştirir. Ayrıca bu, site yönetiminde pratikliğe önem veren kişiler için de iyi bir seçimdir.

Cevabınız evet ise, WordPress ve geleneksel web hosting arasında seçim yapabilirsiniz.

3. Web sitem yeterince güvenli mi?

Cevabınız hayır ise, WordPress hosting kullanın. Bu seçeneği tercih ederseniz, web sitenizi barındıran sunucu WordPress'e özgü güvenlik sorunlarını ele alacak mekanizmalara sahip olacaktır. Ayrıca, birçok yönetilen WordPress hosting planı, kötü amaçlı yazılım ve siber saldırılarla mücadele etmek için önceden yüklenmiş güvenlik eklentilerine sahiptir.

Cevabınız evet ise, güvenli bir standart web hosting planı seçmelisiniz. Kullandığınız web hosting planından bağımsız olarak bir WordPress web sitesinin güvenliğini sağlamak için alabileceğiniz önlemleri detaylandıran çok sayıda kılavuz ve öğretici mevcuttur.

4. Maliyet bir sorun mu?

Cevabınız hayır ise, yönetilen bir WordPress hosting planı için ekstra para ödemek faydalı olabilir. Bu şekilde, site hızını nasıl etkileyeceği konusunda endişelenmeden WordPress hosting özelliklerinin ve hizmetlerinin konforunun keyfini çıkarabilirsiniz.

Cevabınız evet ise, WordPress'i destekleyen düşük maliyetli bir paylaşımlı hosting planı seçebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.