Washington'da oy kullanma işlemi başladı

Washington'da oy kullanma işlemi başladı

16 Nisan'daki anayasa değişikliği halk oylaması için ABD'de başkent Washington ve civarında yaşayan Türk vatandaşları oylarını kullanmaya başladı- ABD'de 7 farklı bölgedeki sandıklarda başlayan oy kullanma süreci 9 Nisan'a kadar devam edecek

WASHINGTON (AA) - Anayasa değişikliği halk oylaması için ABD'de başkent Washington ve civarında yaşayan Türk vatandaşları, Washington Büyükelçiliğinde kurulan sandıklarda oylarını kullanmaya başladı.

9 Nisan'a kadar devam edecek oy kullanma işleminin ilk saatlerinde çok sayıda vatandaşın oylarını kullanmak için büyükelçiliğe geldiği görüldü. Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç da ilk gün oyunu kullandı.

Daha sonra basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Büyükelçi Kılıç, diğer ülkelerde olduğu gibi ABD'deki Türk vatandaşlarının da 4. kez bu demokratik haklarını kullanabildiklerini ve Türkiye'deki gelişmelere ilişkin görüşlerini oylarıyla ortaya koyduklarını belirtti.

Vatandaşların huzur içinde oylarını kullanabilmeleri için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını hatırlatan Kılıç, "Sonucun, vatanımız ve milletimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

- 9 Nisan'a kadar oy verme işlemi sürecek

Kılıç, 9 Nisan'a kadar her gün sabah 09.00'dan akşam 09.00'a kadar ABD genelindeki 7 sandıkta oy kullanma işleminin devam edeceğini kaydetti.

Ayrıca bu yıl Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) almış olduğu bir kararla ABD'deki vatandaşların, yaşadıkları eyalet neresi olursa olsun başka bir yerdeki sandıkta da oylarını kullanabileceklerini hatırlatan Kılıç, bunun çok büyük bir kolaylık olduğunu söyledi.

Yurt dışındaki seçmen kütüklerinin birleştirilmesinden dolayı ABD'de yaşayan bir Türk vatandaşının başka bir ülkede dahi oyunu kullanabileceğine dikkat çeken Kılıç, "Vatandaşlarımızın bu demokratik haklarını kullanabilmelerini teminen YSK gerekli düzenlemeleri yaptı. Biz de buna göre tüm tedbirlerimizi aldık." ifadesini kullandı.

- Yoğun katılım bekleniyor

Vatandaşların halk oylamasına yoğun bir şekilde katılıp oy kullanmaları çağrısında bulunan Büyükelçi Kılıç, son seçimde ABD'de yüzde 30 civarında olan katılım oranının bu seçimde biraz daha yükseleceğine inandığını belirtti.

ABD'de yaşayan Türkler, Washington'daki büyükelçilikte ve New York, Boston, Miami, Los Angeles, Chicago ve Houston başkonsolosluklarında oy kullanabilecek. ABD genelinde 100 bin, New York çevresinde ise 40 bin civarında kayıtlı seçmen bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :