Vücuduna saplanan demir ameliyatla çıkarıldı

Vücuduna saplanan demir ameliyatla çıkarıldı

Gaziantep'te çalıştığı inşaatta vücuduna demir saplanan işçi, GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde ameliyat edildi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, işçinin vücuduna saplanan yaklaşık 60 santimetre uzunluğundaki demir ameliyatla çıkarıldı.

Alınan bilgiye göre, bir inşaatta sıvacı olarak çalışan 19 yaşındaki Adem Özçoban dün, inşaatın birinci katında harç taşıdığı sırada zemin kattaki demirin üzerine düştü. Özçoban, 112 Acil Servis ekiplerince göğsünden giren ve sırtından çıkan yaklaşık 60 santimetre uzunluğunda demirle Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı.

Özçoban'ın vücuduna saplanan demir, Prof. Dr. Maruf Şanlı başkanlığındaki ekip tarafından ameliyata alındı.

GAÜN Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, gazetecilere yaptığı açıklamada, ameliyatın başarılı geçtiğini söyledi.

Hastanın acil serviste ilk müdahalesi yapıldıktan sonra hemen ameliyata alındığını ifade eden Elbeyli, "Bu durumdaki hastaya MR çekemeyeceğimiz için acil ameliyata aldık. Prof. Dr. Maruf Şanlı başkanlığında gerçekleştirilen başarılı ameliyatla demir çubuk saplandığı yerden çıkarıldı. Hastamızın göğsünde ve akciğerinde oluşan hasar onarıldı. Bugün itibarıyla durumu iyi."

Özçoban, sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Olay anında başının döndüğünü anlatan Özçoban, "Merdiven basamağındaki demir, göğsüme saplandı. Sonra buraya getirdiler ameliyat oldum. İnşaatlarda çalışanların dikkatli olmalarını istiyorum." diye konuştu.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler