Vikingleri'in Kral Ragnar'ı Ayasofya’yı gezdi

Vikingleri'in Kral Ragnar'ı Ayasofya’yı gezdi

Vikingler'in Ünlü Kralı Ragnar'ı Travis Fimmel, Turistik Gezi İçin İstanbul'u Tercih Etti. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı ile Ayasofya ve Tarihi Müze Turu Gerçekleştirdi.

Ünlü Hollywood yıldızı Travis Fimmel, turistik gezi için geldiği İstanbul'da Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu ile bir araya geldi. 'Vikingler' dizisinde canlandırdığı Kral Ragnar karakteriyle dünya çapında tanınan Fimmel, Türkiye'nin zengin kültürel mirası ve etkileyici tarihine hayran kaldı.

Ayasofya Camii'ni ve Ayasofya Tarihi Müzesi'ni gezen Fimmel, bu tarihi mekanların büyüleyici atmosferinde Türk kültürü ve tarihine dair bilgiler edindi. Özellikle Ayasofya'nın dijital sunumunu inceleyen oyuncu, Türkiye'nin tarihi zenginliklerini dünyaya tanıtmak adına yapılan çalışmalara duyduğu takdiri dile getirdi.

Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, Fimmel ile gerçekleştirdikleri samimi ziyaret sırasında Türkiye'nin turizmdeki başarısına dikkat çekti. 2023'ün ilk 9 ayında sadece İstanbul'un 13 milyon 156 bin 209 yabancı ziyaretçi ağırladığını belirten Mumcu, Türkiye'nin uluslararası film endüstrisi için çekici bir destinasyon haline geldiğini vurguladı.

Mumcu, "Ülkemizi dünyada en yoğun tanıtan ülkelerden biri olduk. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın (TGA) katkılarıyla 200 farklı pazarda tanıtım yapıyoruz. Türkiye'nin zengin tarihi, uluslararası film endüstrisini cezbetmeye devam ediyor. Hollywood'un ünlü isimlerinin Türkiye'yi tercih etmesi, tanıtım çalışmalarımızın başarısını gösteriyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin turistik cazibesinin artarak devam ettiğini belirten Mumcu, Travis Fimmel'in ziyaretinin ülkenin tanıtımına önemli bir katkı sağladığını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.