Vietnam'dan Çin'e pul tepkisi

Vietnam'dan Çin'e pul tepkisi

HANOI (AA) - Vietnam, Çin'den, Güney Çin Denizinde "Vietnam'ın egemenliğini ciddi şekilde ihlal ettiği" gerekçesiyle yeni dizi posta pullarını kaldırmasını...

HANOI (AA) - Vietnam, Çin'den, Güney Çin Denizinde "Vietnam'ın egemenliğini ciddi şekilde ihlal ettiği" gerekçesiyle yeni dizi posta pullarını kaldırmasını talep etti.

Vietnam Bilgi ve İletişim Bakanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Çin'den üzerinde tartışmalı Spratly takımadalarında Çin yapımı fenerlerin resmedildiği pulları derhal piyasadan kaldırması istendi.

Açıklamada, "Pulların piyasaya sürülmesi Vietnam'ın Spratly adaları çevresindeki egemenliğini ciddi şekilde ihlal etmektedir." ifadesine yer verildi.

Vietnam'ın Tuoi Tre gazetesine göre, Çin'de ekim ayında piyasaya sürülen pullarda, tartışmalı Spratly takımadalarında Çin yapımı fenerler resmediliyor.

Uluslarası kamuoyunda Paracel ve Spratly olarak bilinen takım adalar, Vietnam tarafından Hoang sa ve Truong Sa, Çin tarafından ise Xisha ve Nansha Qundao olarak adlandırılıyor. Adalar üzerinde Çin, Tayvan ve Vietnam hak iddia ediyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :