Vergi Haftası

Vergi Haftası

KAYSERİ (AA) - Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, kamuoyunda vergi bilincinin sağlıklı bir şekilde oluşturulması ve...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, kamuoyunda vergi bilincinin sağlıklı bir şekilde oluşturulması ve yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.

Hiçyılmaz, 27. Vergi Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, verginin, gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülüğü olduğunu, vatandaşlara yüklenen bu ekonomik yükümlülüğün temel amacının, devletin harcamalarını karşılayabilmesi için kaynak yaratması olduğunu kaydetti.
Vergi sayesinde oluşan bu kaynaklardan kamu hizmetleri ve yatırımların gerçekleştirildiğine vurgu yapan Hiçyılmaz, "Vergi, devletin sağlamakla yükümlü olduğu sağlık, güvenlik gibi temel hizmetleri ve altyapı hizmetlerinin gerçekleştirilmesi için kaynak sağlar. Vergi, bir anlamda da halkın sermayesidir. Vergi, helal kazancın tacı, ekonominin ise ilacıdır. Bu vesileyle 27. Vergi Haftası'nın, ülkemize ve iş dünyasına hayırlar getirmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :