Vergi Haftası

Vergi Haftası

Kırşehir Valisi Şentürk: "Kayıt dışı ekonominin önlenmesi konusunda hepimize önemli görevler düşüyor"

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, kayıt dışı ekonominin önlenmesi için kamu görevlileri ve vatandaşlara önemli görevler düştüğünü belirtti.

Vergi Haftası dolayısıyla İl Defterdarı Yusuf Balcı başkanlığındaki heyeti kabul eden Şentürk, verginin toplumda yaygınlaştırılması, tabana yayılması ve vergi adaletinin sağlanması gerektiğini belirtti.

Verginin sosyal adaleti sağlayan ve gelir grupları arasındaki farklılıkları törpüleyen bir unsur olduğunu ifade eden Şentürk, şunları kaydetti:

"Vergi, bütün devletlerin giderlerini karşılamaları için bir araç olmuştur. Vazgeçilmeyecek olan bir devlet geliridir. Kamu hizmetlerinin çoğunun kaynağı da vergi gelirleridir. Vergi adaletinin sağlanması için verginin tabana yayılması lazım. Verginin toplumsal bir temeli yoksa bu durum vergi adaletsizliğine yol açar. Kamu görevlileri ve vatandaşlar olarak, kayıt dışı ekonominin önlenmesi konusunda hepimize önemli görevler düşüyor. Toplumda vergi bilincinin oluşturulması amacıyla kutlanan Vergi Haftasını kutluyorum."

Balcı da bu yıl 27. Vergi Haftasının kutlandığını vurgulayarak, çalışmalarına verdiği desteklerden dolayı Vali Şentürk'e teşekkür etti. Vergi Haftasında yapacakları çalışmalar hakkında Vali Şentürk'e bilgi veren Balcı, çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Ziyarete, Kırşehir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İzzet Doğan ve Defterdarlık birim yöneticileri de da eşlik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :