Venezuela'da hükümet karşıtı gösteriler

Venezuela'da hükümet karşıtı gösteriler

Maracabio'da hükümet karşıtı gösteride güvenlik güçleriyle protestocular arasında arbede çıktı - Başkent Caracas'da devam eden protestolarda 60 kişi yaralandı

MARACAIBO (AA) - Venezuela'da sahil kenti Maracabio'da hükümet karşıtı gösteride güvenlik güçleri ile protestocular arasında arbede yaşandı.

Kentte, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun anayasanın yeniden yazılmasına yönelik girişimini protesto eden göstericiler valilik binasına mektup bırakmak istedi.

Göstericileri, ulusal muhafızların engellemesi üzerine arbede çıktı. Arbedede, güvenlik güçleri göstericileri dağıtmak amacıyla çok miktarda göz yaşartıcı gaz kullandı.

Müdahale sırasında civardaki bina, okul ve hastanelerin gazdan etkilendiği, yüzlerce kişinin bölgeden tahliye edildiği bildirildi.

Öte yandan, gün içinde başkent Caracas'da devam eden protestolarda 60 kişinin yaralandığı belirtildi.

Venezuela'da nisan ayı başından bu yana devam eden hükümet karşıtı protestolarda en az 38 kişi hayatını kaybederken, 750'den fazla kişi yaralandı.

Ülkede gıda kıtlığı, yüksek enflasyon ve artan suç oranlarından kaynaklanan toplumsal hoşnutsuzluk, sosyalist Maduro başkanlığındaki hükümetin kontrol ettiği Anayasa Mahkemesinin 31 Mart'ta Kongre'nin yetkilerini elinden aldığını açıklamasıyla geniş katılımlı sokak protestolarına dönüşmüştü.

Mahkemenin kararını, ülkeyi diktatörlüğe götürme yönünde yeni bir adım olarak gören protestocular, hükümetin istifasını ve ülkenin seçime gitmesini talep etmişti. Maduro, mahkemenin kararını geri çekmesine rağmen devam eden protestolar karşısında geçen hafta ülkenin Anayasasını yeniden yazacak özel bir meclis toplanması yönünde girişim başlatmış, bu adım protestoların daha da yoğunlaşmasına yol açmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :