Venedik Bienali Türkiye Pavyonu bu hafta açılıyor

Venedik Bienali Türkiye Pavyonu bu hafta açılıyor

Türkiye Pavyonu'nda bu yıl, sanatçı İnci Eviner'in desen, obje, video, ses ve performans gibi farklı öğeleri bir araya getiren "Biz, Başka Yerde" adlı yapıtı yer alacak

İSTANBUL (AA) - İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın (İKSV) koordinasyonunu üstlendiği Venedik Bienali Türkiye Pavyonu 9 Mayıs'ta açılacak.

Bienalin ön izleme döneminde gerçekleştirilecek açılışa, uluslararası sanat ve akademi dünyasından önemli isimler katılacak.

Türkiye Pavyonu'nda bu yıl, sanatçı İnci Eviner'in desen, obje, video, ses ve performans gibi farklı öğeleri bir araya getiren "Biz, Başka Yerde" adlı yapıtı yer alacak.

"Biz, Başka Yerde" için Türkiye Pavyonu'nu bir sahneye dönüştürecek, İnci Eviner, sahne üzerinde, kendi çizdiği desenlerden yola çıkarak yeniden biçimlendirdiği mimari öğelere, videolara, ses yerleştirmelerine ve objelere yer vererek duyusal ve görsel katmanlar oluşturacak.

Toplu yer değiştirmelerin sonucunda ortaya çıkan mekanlara dair bir yapıt olan "Biz, Başka Yerde", ziyaretçileri bu mekanlarda kişilerin birbiriyle ve anılarıyla nasıl ilişki kurdukları hakkında düşünmeye davet ediyor.

Küratör Zeynep Öz'ün yanı sıra farklı disiplinlerden isimlerle birlikte çalışan İnci Eviner'in projesinin mimari tasarımı Birge Yıldırım Okta ve Gürkan Okta, ses tasarımı Tolga Tüzün imzası taşıyor.

- Aynı isimli kitap da satışa çıkacak

Türkiye Pavyonu'nun içerisinde yansıtılacak videolarda da karakterleri, performans sanatçısı ve dansçı Canan Yücel Pekiçten, Melih Kıraç ile Gülden Arsal canlandırırken, videoların görüntü yönetmenliğini ise Aydın Sarıoğlu üstleniyor.

Sergi kapsamında hazırlanan "Biz, Başka Yerde" başlıklı kitap da açılışla birlikte Venedik'te, mayıs ortasından itibaren de Türkiye'de satışa sunulacak.

Dünyanın önde gelen sanat etkinliklerinden Venedik Bienali'nin 58. Uluslararası Sanat Sergisi, 11 Mayıs-24 Kasım'da düzenlenecek.

Küratörlüğünü Ralph Rugoff'un üstlendiği Uluslararası Sanat Sergisi'nde, ana serginin yanı sıra Arsenale ve Giardini'de pek çok ülkenin sergisi yer alacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :