Vatandaş yaşıyorum diyor, banka ölüsün diyor

Vatandaş yaşıyorum diyor, banka ölüsün diyor

Kahramanmaraş merkezli depremde yaralı olarak kurtulan Ahmet Artan, devlet kayıtlarında yaşadığı isim karmaşası sonucu hala "ölü" olarak görünüyor ve banka işlemlerini gerçekleştiremiyor.

Hatay'da yaşayan 37 yaşındaki Ahmet Artan, 6 Şubat'ta Narlıca Mahallesi'ndeki evinde meydana gelen depremde yaralanmadan kurtulmuştu. Ancak felaket sonrası yaşadığı karmaşa devam ediyor. Deprem sırasında başka bir Ahmet Artan'ın ölümüyle birlikte sistemde kendisinin ölü olarak kaydedildiğini öğrenen Artan, yaklaşık iki ay süren mücadelenin ardından devlet kayıtlarındaki hatayı düzeltebildi. Ancak banka kayıtlarında hala "ölü" olarak görünmesi sebebiyle yaşadığı sorunlar devam ediyor.

Banka işlemlerini gerçekleştirememesi nedeniyle mağdur olduğunu belirten Ahmet Artan, yaşadığı trafik kazası sonrası polis kontrolünde "ölü" olarak gözükmesiyle durumu fark ettiğini ifade etti. Kendisiyle aynı ismi taşıyan bir başka vatandaşın yerine sisteme ölü olarak kaydedilmesinin hataya sebep olduğunu dile getiren Artan, bu durumun düzeltilmesi için çaba harcadığını ancak bankaların hala hatayı düzeltmediğini vurguladı.

Artan, bankalardan hızlı bir şekilde hatanın düzeltilmesini talep ederken, arkadaşlarıyla yaşadığı trajikomik durumu paylaşarak, "Yaşayan ölü" olarak adlandırıldığını ve bu durumun kendilerini gülmekten alıkoyamadığını dile getirdi.

Ahmet Artan'ın banka kayıtlarındaki hatanın düzeltilmesi için ilgili mercilerin harekete geçmesi bekleniyor.

Vatandaş yaşıyorum diyor, banka ölüsün diyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.