Vatandaş şaşkına döndü: Konya'da kar yağışı bekleniyor

Vatandaş şaşkına döndü: Konya'da kar yağışı bekleniyor

Mart ayının ilk yarısında bahar havasını yaşayan Konya'da kış geri dönüyor. Meteoroloji İşleri'nin tahminlerine göre Konya'da önümüzdeki hafta kar ve karla karışık yağmur görülecek.

Konya'da Mart'ta Kış Geri Dönüyor

Konya'da Mart ayına serin havalarla giriş yapan ve baharın tadını çıkarmaya başlayan vatandaşlar, önümüzdeki hafta kar yağışı ihtimali ile şaşkına döndü. Meteoroloji İşleri'nin tahminlerine göre Konya'da Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü yağış bekleniyor. Yağışların kar ve karla karışık yağmur şeklinde olması öngörülüyor.

Hava Sıcaklığı Düşecek

Salı günü 5 ila 14 derece arasında seyredecek olan hava sıcaklığı, Çarşamba günü yağmurla birlikte düşmeye başlayacak. Perşembe günü ise kar yağışı ve karla karışık yağmur görülecek. Yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olurken, alçak kesimlerde ve şehir genelinde yağmur şeklinde yağış bekleniyor. Hava sıcaklığının bu tarihte 3 ila 9 derece arasında seyretmesi öngörülüyor.

konya-5-gunluk-hava-durumu.jpg

Cuma Günü Karla Karışık Yağmur

Cuma günü Konya'da karla karışık yağmur görülecek. Hava sıcaklığı ise eksi 1 ila 5 derece arasında olacak. Cumartesi günü güneş kendini gösterecek ancak eksi 3 ila 8 derece arasında hava sıcaklığı beklentisi var.

Yetkililerden Uyarı

Meteoroloji İşleri yetkilileri, vatandaşların önümüzdeki hafta soğuk hava ve yağışlara karşı dikkatli olması gerektiğini, kar yağışı ve buzlanma ihtimaline karşı tedbirli olmaları yönünde uyarıda bulundu.

Konya'da Mart Ayında Kar Yağışı Olağan mı?

Konya'da Mart ayında kar yağışı olağan bir durumdur. Geçmiş yıllarda da Mart ayında kar yağışı görülmüştür.

cicek.jpg

Yağışlar Baharın Gelişini Geciktirir mi?

Yağışların baharın gelişini geciktirmesi beklenmemektedir. Yağışlar toprağı nemlendirecek ve baharın daha güzel geçmesini sağlayacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.