Van'daki terör saldırısına tepkiler

Van'daki terör saldırısına tepkiler

Antalya Valisi Karaloğlu:- "Maalesef bu alçakların bayramı, kutsalı, maneviyatı, kurbanı yok. Bunlar en kutsal günümüzde, mutlu olmamız, kucaklaşmamız, sevinmemiz gereken bir günde bile bombalı bir araç patlatıyor"- Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Tüt

ANTALYA (AA) - Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü, Memur-Sen Muğla İl Başkanı Önder Uçak ve Muğla İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Sebahattin Akkır, Van'daki terör saldırısını kınadı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Van'da düzenlenen terör saldırısını nefretle kınadığını ifade etti. Saldırının bayram gününde yapıldığına dikkati çeken Karaloğlu, "Maalesef bu alçakların bayramı, kutsalı, maneviyatı, kurbanı yok. Bunlar en kutsal günümüzde; mutlu olmamız, kucaklaşmamız, sevinmemiz gereken bir günde bile bombalı bir araç patlatıyor. En büyük tesellimiz bugünkü patlamada bir can kaybının olmaması. Mübarek günde hiçbir eve en azından ölüm acısı düşmemiş oldu ama yaralılarımız var. Rabbim hepsine şifa versin." değerlendirmesinde bulundu.

Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü de menfur saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, "Bunun bayram gününe denk gelmiş olması bir rastlantı değil. Hiç şüphe yok ki sevinçli bir bayram gününü kana bulamak isteyen karanlık güçlerin bir organizasyonu." ifadesini kullandı.

Terörün hedefinin topyekun Türkiye olduğunu vurgulayan Tütüncü, sağduyunun hakim geleceğini ve hainlerin hedeflerine ulaşamayacaklarını dile getirdi. Tütüncü, birliğin ve beraberliğin süreceğini, Türkiye'nin teröre teslim olmayacağını kaydetti.

Tütüncü, KHK ile 28 belediyeye yapılan görevlendirmeyle ilgili "Oradaki belediyeler kendi işlerine güçlerine döndüler. Biz belediyelerin en önemli görevi, bulunduğumuz yerdeki insanlara hizmet etmek. Öyle yerler vardı ki çöpleri bile temizlemiyorlardı ama araçlarına bomba yükleyip bu ülke vatandaşlarına kast etmek istiyorlardı. Hainlerin iş başında olduğu belediyeler terörü finanse etmenin bir aracı olarak görülüyordu. Şu anda 28 belediyede sular durulmuş görünüyor." değerlendirmesini yaptı.

- Muğla

Memur-Sen Muğla İl Başkanı Önder Uçak da Van’da yaşanan terör saldırısını nefret ve şiddetle kınadıklarını belirtti.

Kurban kesimi ve akraba ziyareti için sokakta olan sivil halkın hedef alındığına işaret eden Uçak, "Hain saldırılar bizleri tamamen normal yaşantımızdan soğutmak ve tedirgin bir halk oluşturmak için yapılıyor. Türkiye’den sökülüp atılan terör unsurları, masum, sivil, çocuk dinlemeden saldırıyor. Bu saldırılar son çırpınışlarıdır. Nefret ve şiddetle hain saldırıyı kınıyorum. Tüm milletimize geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

Muğla İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Sebahattin Akkır da dostluğun, kardeşliğin, barışın, yardımlaşmanın olması gereken bir günde, eli kanlı PKK terör örgütünün birliği, beraberliği, huzuru hedef aldığını kaydetti.

Terörü ve destekleyenleri nefretle kınadığını dile getiren Akkır, "İnsanlığın barışı aradığı bir dönemde bu terör eylemini gerçekleştirenlerin bu coğrafyanın insanıyla bir gönül bağının olması mümkün değildir. Bunlar olsa olsa uluslararası şer odaklarının maşalarıdır." görüşünü paylaştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :