Vali Kolat, aday öğretmenlere tavsiyelerde bulundu

Vali Kolat, aday öğretmenlere tavsiyelerde bulundu

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Valisi Ali Kolat, öğrencilerin model olarak kabul ettiği öğretmenlerin kendilerini çok iyi yetiştirmesi gerektiğini söyledi.İl...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Valisi Ali Kolat, öğrencilerin model olarak kabul ettiği öğretmenlerin kendilerini çok iyi yetiştirmesi gerektiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci 1. Değerlendirme toplantısına katılan Kolat, öğretmenliğin çok önemli bir meslek olduğunu belirtti.

Öğretmenin sadece eğiten, öğreten değil aynı zamanda abla, ağabey, baba, kardeş olduğunu ifade eden Kolat, şöyle konuştu:

"Öğretmenden herkes çok şey bekler. Elbette sizler hepsini yerine getirmek konumda değilsiniz. Ancak donanımlı olmalısınız. Bu süreçte tecrübe sahibi de olacaksınız. Meslekte, öğrenci sizleri gözünde çok büyütür, sizi önemser, çocuklar sizi model olarak kabul eder. Onun için siz de kendinizi iyi yetiştireceksiniz. Siz sıradan birisi değilsiniz. Yabancı dilinizi geliştirin. Sadece ders verip işim bitti demeyin. Her çocuğa farklı bir beceri kazandırmaya bakın. Toplum sizlerin ellerinde şekillenecek. Çocuklarımızı nasıl donanımlı yetiştirirseniz, ülkemizde ona paralel olarak gelişecektir."

Vali Kolat, toplantıda, Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS) Türkiye derecesi yapan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :