Vali Çelik'ten Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfına ziyaret

Vali Çelik'ten Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfına ziyaret

Eskişehir Valisi Çelik: "Hiçbir terörist faaliyet dini inançla bağdaştırılamaz"

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfını ziyaret etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette konuşan Vali Çelik, Eskişehir'in yararına toplum tarafından kabul gören projelere Valilik olarak destek olmaya çalışacaklarını belirtti.

Devlete ve millete hep birlikte sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Vali Çelik, şunları kaydetti:

"Her insan karşısındakinin hakkına ve hukukuna saygılı olduğu sürece hepimiz huzur içerisinde yaşarız. Bu ülke bizim, hepimizin. İnsanlar arasında ayrım yapmadan herkese eşit mesafede olmamız gerekir. Huzur içerisinde yaşadığımız bu vatan topraklarında bizleri ayırmaya, ayrıştırmaya çalışanlara prim vermemeliyiz. Kardeşçe ve barış içerisinde yaşamamıza kimse engel olamaz. Son dönemde ülkemizde yaşanan terörist eylemleri de kınıyorum. Hiçbir terörist faaliyet dini inançla bağdaştırılamaz. İnsan önce kendini ve sonra da çevresindekileri iyi tanımalı. Provakatif eylemlere hep birlikte karşı durmalıyız. Türk milletinin birliğini kimse bozamaz. İlimizdeki huzur ve güveni sağlamak için var güçle çalışıyoruz."

Vakıf Başkanı İsmail Kılıç da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, kin ve nefret gütmeyen bir toplumu temsil etmeye çalıştıklarını anlattı.

Vakıf çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Kılıç, "Kısıtlı bir bütçemiz var. Hayırlı vatandaşlarımızın yaptığı yardımlarla çeşitli hizmetleri vakıf binamızda veriyoruz. Bu bölgede yaşayan Alevi vatandaşlarımız çoğaldığı için hizmet binamız biraz yetersiz kalıyor." ifadelerini kullandı.

Vali Çelik, konuşmaların ardından vakıf binasındaki cemevini ve sosyal tesisleri gezdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler