Uyuşturucu ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulları Değerlendirme Toplantısı

Uyuşturucu ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulları Değerlendirme Toplantısı

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: - "Hiçbir ailenin, hiçbir ebeveynin evladına vereceğini devlet veremez, başkası veremez"- "Yaptığımız çalışmalar çerçevesinde bin 760 antrenörümüzü uyuşturucuyla ve bağımlılıkla mücadele konusunda eğitmiş durumdayız. Bu sayı

ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Hiçbir ailenin, hiçbir ebeveynin evladına vereceğini devlet veremez, başkası veremez." dedi.

Uyuşturucu İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulları Değerlendirme Toplantısında konuşan Kılıç, gençlerin uyuşturucudan korunması, buna bulaşanlara da yardım etme noktasında diğer bakanlıklarla çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Gençlerle çalışmalarında gördükleri çok önemli bir konu olduğunu ifade eden Kılıç, "Hiçbir ailenin, hiçbir ebeveynin evladına vereceğini devlet veremez, başkası veremez." diye konuştu.

Bakanlıkların, TBMM'nin, basının, görev alanlarında olan işlevleri yerine getirdiğini belirten Kılıç, anne, baba, akrabanın sunacağı etkiyi başka kimsenin veremeyeceğini dile getirdi. Bu yüzden birinci sorumluluğun ailede olduğunu aktaran Kılıç, hiç kimsenin de "Benim evladım asla yapmaz" diye düşünmemesi gerektiğini ifade etti.

- Gençlik merkezlerinde bilgi veriliyor

Sorumluluklarının bilincinde, görevlerinin başında olacaklarını vurgulayan Kılıç, sporun gençleri farklı yönlere sevk edebilecek, olumsuzlukların önüne geçebilecek bir alan olduğunu söyledi. Kılıç, "Bu anlamda yaptığımız çalışmalar çerçevesine bin 760 antrenörümüzü uyuşturucuyla ve bağımlılıkla mücadele konusunda eğitmiş durumdayız. Bu sayı daha da artacak." diye konuştu.

Kılıç, gençlik merkezlerinde bağımlılıkla mücadele konusunda birinci elden bilgi verdiklerini aktararak, Kılıç, aynı şekilde yurtlarda barınan öğrencilere, özellikle üniversitelilere bu konuda bilinçlendirme eğitiminde bulunduklarını söyledi.

Bağımlılıkla mücadelenin içine farklı unsurların da girdiğini dile getiren Kılıç, kumar bağımlılığının da bunlardan biri olduğunu ifade etti. Kılıç, günümüzün sorunu olan internet bağımlılığının fiziki, zihinsel, duygusal anlamda ciddi etkisi bulunduğunu kaydetti.

Bakan Kılıç, internet ve bu anlamdaki bağımlılıkla da ciddi mücadele etmek gerektiğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı