Ünlü oyuncular, Konya'da düzenlenen yarışmada jüri üyeliği yaptı

Ünlü oyuncular, Konya'da düzenlenen yarışmada jüri üyeliği yaptı

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile düzenlenen 7. Ulusal İlkokullar...

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın iş birliğinde gerçekleştirilen 7. Ulusal İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması'nın Türkiye Finalleri, Akşehir Kültür Merkezi'nde büyük bir heyecanla tamamlandı. Minik yeteneklerin ter döktüğü yarışmada, Eskişehir takımı "Zaman Yolcuları" rumuzuyla Türkiye birinciliğini elde etti.

Ünlü oyuncular, Konya'da düzenlenen yarışmada jüri üyeliği yaptı

Türkiye finalinde, miniklerin usta tiyatroculara taş çıkartan rol yapma yetenekleri, özenle hazırlanan dekor ve kostümleri izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Jürinin başında Sinema ve Tiyatro Oyuncusu Çetin Altay ile Tiyatro-Dizi ve Sinema Oyuncusu Buket Dereoğlu bulunurken, Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, Prof. Dr. Sinan Gönen, Prof. Dr. Saim Sakaoğlu da jüri üyeleri arasında yer aldı. Yarışma sonuçlarına göre, Türkiye birinciliğini kazanan Eskişehir takımı, "Zaman Yolcuları" adıyla İç Anadolu Bölgesi'ni temsil etti.

İkinciliği "Sahnenin Yıldızları" rumuzuyla Doğu Karadeniz Bölgesi, üçüncülüğü ise "Mutlu Çocuklar" rumuzuyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi takımları elde etti.

Ünlü oyuncular, Konya'da düzenlenen yarışmada jüri üyeliği yaptı

Diğer finalist takımlara özel ödüller kapsamında 5'er bin TL para ödülü verildi. Ayrıca, Seyyid Mahmud Hayrani Özel Ödülü "Gaşık" rumuzuyla Marmara Bölgesi'ne, Nimetullah Nahçivani Özel Ödülü "Kır Çiçekleri" rumuzuyla Ege Bölgesi'ne, Tarık Buğra Özel Ödülü ise "Aklın Hocası Nasreddin" rumuzuyla Doğu Anadolu Bölgesi'ne takdim edildi.

Yarışma sonunda Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, jüri üyelerine plaket takdim ederken yaptığı konuşmada, "Nasreddin Hoca'nın hikayeleri, sadece gülümsememizi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda derin düşünceye sevk eder ve yaşamımızın farklı alanlarına ışık tutar. Hoca'nın adını yalnızca ülkemizde değil; Türkistan'dan Kafkasya'ya, İran'dan Mısır'a, Akdeniz kıyılarından Kırım'a ve Balkanlar'a kadar her yerde duymak mümkündür" dedi.

Ünlü oyuncular, Konya'da düzenlenen yarışmada jüri üyeliği yaptı

Yarışmada birinci olan minik öğrenciler, sevinçlerini gözyaşları içinde yaşarken diğer katılımcılar da Akşehir Belediyesine teşekkür ederek, yarışmanın güzelliklerine vurgu yaptılar.

Başkan Akkaya, "Bu minik yüreklerin hepsi çok güzel bir kabiliyet sergilediler. Hepsini gözlerinden öpüyorum ama tabii ki içlerinden en iyisini seçme anlamında jürilerimizde zorlanarak birbirine çok yakın bir puanla derecelendirmeyi yaptı. İnşallah her geçen gün bu yarışmamıza katılımın artacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Ünlü oyuncular, Konya'da düzenlenen yarışmada jüri üyeliği yaptı

Yarışmanın jüri üyelerinden Tiyatro-Dizi ve Sinema Oyuncusu Buket Dereoğlu, miniklerin ciddi bir hazırlık içinde olduklarını belirterek, "Çocukların hepsi çok iyiydi. Velilerine, öğretmenlerine buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Çünkü bu güzellikte ailelerin ve öğretmenlerinde çok büyük emeği var" dedi.

Jüri üyesi Çetin Altay ise, çocuklardan daha heyecanlı olduğunu belirterek, "Çocukların hepsi çok iyiydi. Gerçekten hepsi çok iyiydi. Dolayısıyla ben de çok heyecanlandım. Çocukların hepsini tebrik ettim. Çok güzel bir şey inşallah, seneye de burada oluruz ve senelerce devam eder" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.