Üniversite’ye ilk adımlarını attılar

Üniversite’ye ilk adımlarını attılar

Özel lale Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencileri, üniversiteye hazırlık sürecinde motivasyonlarını artırmak amacıyla Ankara’da eğitim veren Türkiye’nin gözde üniversitelerini ziyaret etti.

Okul Müdürü Muhammed Yavuz Gürbüzer, Rehber Öğretmeni Oğuzhan Koca ve Kimya Öğretmeni Arzu Çaket nezaretinde ki öğrenciler; Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve TOBB Ekonomi ile Teknoloji Üniversitelerini ziyaret ederek detaylı bilgi aldı.

Üniversite öğrencileriyle sohbet eden Özel lale Anadolu Lisesi öğrencileri, sınavda başarılı olmak ve Türkiye’nin en iyi üniversitelerini kazanmak için neler yapılması gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulundular.

Öğrenciler daha sonra TBMM’yi ziyaret ederek Konya milletvekilleriyle görüştü. Milletvekillerinin görev ve sorumlulukları hakkında Hüseyin Üzülmez ile bir süre sohbet eden öğrenciler, gençlik parkı ve son olarak Kocatepe camini ziyaret ederek programlarını sonlandırdı.

Özel Lale Anadolu Lisesi Müdürü Muhammet Yavuz Gürbüzer, “Öğrencilerimizin hayallerini süsleyen üniversiteleri kapsayan bir gezi programı düzenledik. Öğrencilerimizin motivasyonlarına katkı sağlaması amacıyla düzenlenen Ankara gezimiz son derece neşeli geçti. Üniversite ortamını gören öğrencilerimiz daha fazla çalışarak hem emeklerinin karşılığını bulması hem de ailelerine bu mutluluğu yaşatması bakamından önemli bir etkinlik oldu” dedi.