Üniversite öğrencilerinden Halep'e yardım kampanyası

Üniversite öğrencilerinden Halep'e yardım kampanyası

GTÜ üniversitesi öğrenciler düzenlediği kermeste topladığı bir tır dolusu yardımı Suriye'ye yolladı- Sakarya'da da "1 lira 1 ekmek" kampanyası çerçevesinde düzenlenen kermes yoğun ilgi gördü

KOCAELİ/SAKARYA (AA) - Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) öğrencileri, Halep'e yardım kampanyasına katkı sağlamak için düzenlediği kermeste 1 tır dolusu gıda ve giysi topladı.

GTÜ Genç Hareket Platformu, GTÜ İnsan Hak ve Hürriyetleri Kulübü, GTÜ Yedihilal, GTÜ Rowing Team ve GTÜ Öğrenci Konseyine üye öğrencilerin başlattığı kampanyada, kışlık giyecek ve kuru gıda toplandı, yerleşkede düzenlenen kermeste elde edilen gelirle de İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın un gönderme kampanyasına katkı sağlandı.

Öğrenciler adına gazetecilere açıklama yapan Elektronik Mühendisliği öğrencisi Abdullah Azam Olcay, "Halepli kardeşlerimizin dramına seyirci kalamazdık. Zorlu kış şartlarında onlara yardımcı olabilmek için kullanılmamış ve ikinci el kışlık kıyafet ile battaniye topladık. Bunun yanında kuru gıda paketleri hazırladık. Kendi yaptığımız yiyecekleri sattığımız kermeste kazanılan paralarla İHH'nın un kampanyasına destek sağladık.” diye konuştu.

Kermeste toplanan yardım malzemeleri, Avrasya Vakfı'nca temin edilen tırla Halep'e gönderildi.

- SAÜ'de "1 Lira 1 Ekmek" kampanyası

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencileri de "1 Lira 1 Ekmek" kampanyasına destek olmak amacıyla kermes düzenledi.

"Bir Lokma da Halep İçin" ve "Dünya Sizi Yalnız Bıraksa da Biz Sizi Bırakmayacağız Asla" sloganlarıyla İlahiyat Fakültesi konferans salonunda iki gün boyunca devam eden kermes ilgi gördü.

Kermese destek olan bütün gönül yoldaşlarına ve isimsiz kahramanlara teşekkür eden öğrenciler, "elde edilen gelirlerin tamamını çok zor şartlar altında hayatta kalmaya çalışan ve uluslararası toplumun sadece ölümlerini seyretmekle yetindiği" Halepli mültecilere göndereceklerini söyledi.

Küçük de olsa bu soğuk kış günlerinde içlerini ısıtacak bir katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade eden öğrenciler, toplanan geliri üniversitede başlatılan "1 Lira 1 Ekmek" kampanyasına yatırdı.

Kermesi ziyaret eden SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, dekan yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Akkuş ve Doç. Dr. Mehmet Memiş de gösterdikleri duyarlılıktan dolayı öğrencilere teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :