UNICEF 2016-2020 ülke program hedefleri

UNICEF 2016-2020 ülke program hedefleri

UNICEF, Türkiye'nin hem hükümet hem de hükümet dışı ortaklarla uygulayacağı 2016-2020 yılları ülke programı kapsamında hedeflerini belirledi

ESKİŞEHİR (AA) - Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Türkiye'nin hem hükümet hem de hükümet dışı ortaklarla uygulayacağı 2016-2020 yılları ülke programı kapsamında hedeflerini belirledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Çocuk Hakları Birimi'nin, UNICEF ve IKADA Danışmanlık Ltd. uzmanları tarafından Ankara'da düzenlenen, "Belediyeler Arası Bilgi ve Deneyim Paylaşımı" toplantısına katıldığı bildirildi.

UNICEF yetkililerince beğenilen Çocuk Hakları Birimi'nin uyguladığı proje, kurduğu stantla diğer belediyelere tanıtıldı.

Açıklamada, UNICEF'in ortaklarla uygulayacağı 5 yıllık ülke programı kapsamında, çocuk hakları için kaliteli veriler, bilgi ve tanıtım, çocuklarla ergenler arasında toplumsal cinsiyet eşitliğini geliştirmeyi ve çocuklar için daha geniş ortaklık kurmayı hedefleri konuşuldu.

Ayrıca "3 Boyutlu Kırılmayan Hayaller" kitabı, "Oyuncağım Tarladaki Arkadaşıma" oyuncak kampanyası ve Çocuk Hakları Birimi'nin çocuk haklarını koruma çalışmalarının her kesimden çocuğu içermesi açısından UNICEF Türkiye Temsilcisi Lieke Van de Wiel ve belediye temsilcileri tarafından örnek gösterildiği kaydedildi.

Çocuk haklarını geliştirme konusunda UNICEF'in yapacağı gelecek toplantılarda aile eğitimi programı, bütçeleme ve stratejik plan, etki değerlendirme, çocuk işçiliği ve çocuk evliliği konularının ele alınacağı belirtildi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler