Uluslararası Yatırımcılarla İstişare Toplantısı

Uluslararası Yatırımcılarla İstişare Toplantısı

YASED Başkanı Erdem:- "(FETÖ'nün darbe girişimi) Ülkemizin karşı karşıya kaldığı bu elim olay, milletimizin tüm kesimlerinin, iş dünyasının ve sivil toplum örgütlerinin, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde birlik ve beraberlik içinde harekete geçmesi sayesind

ANKARA (AA) - Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, "Ülkemizin karşı karşıya kaldığı bu elim olay, milletimizin tüm kesimlerinin, iş dünyasının ve sivil toplum örgütlerinin, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde birlik ve beraberlik içinde harekete geçmesi sayesinde başarısızlıkla sonuçlanmıştır." dedi.

Erdem, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve YASED'in TOBB İkiz Kuleler’de düzenlediği Uluslararası Yatırımcılarla İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, anayasal demokratik düzene ve hukuk devletine olan bağlılığını bir kez daha ortaya koyduğunu ve 80 milyon vatandaşın demokrasiden başka bir seçenek görmediğini bir kez daha ispat ettiğini söyledi.

Darbe girişimi sırasında şehit olanları rahmet ve şükranla anan Erdem, "Bundan sonra ortak hedefimiz, bir an önce ekonomik ve yapısal reform gündemimize dönerek, ülkemizin küresel rekabet gücünü artırmak ve bir yatırım cazibe merkezi olarak konumlandırılmasını sağlamak olmalıdır. Biz de bu doğrultuda üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazırız. YASED ve uluslararası yatırımcılar olarak ülkemizin kalkınmasının ancak çok partili demokrasi, hukukun üstünlüğü ve rekabetçi bir serbest piyasa ekonomisiyle mümkün olduğu bilinciyle, hukuk devleti ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik her türlü müdahalenin karşısında durmaktayız." diye konuştu.

Erdem, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin doğrudan yatırım akışı verilerinin geçen yıla göre artış olduğunu gösterdiğini belirterek, "Türkiye’de demokrasiyi, hukuk devletini ve yatırım ortamını daha da güçlendirecek adımların önü açıktır ve hükümetimizin kararlılığı sayesinde bu yönde kat edilecek mesafe, yatırımcılarımızın ülkemize olan güvenini ve yatırımların sürdürülebilir büyümesini artıracaktır." ifadelerini kullandı. Erdem, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki dönemde, yatırımları diğer ülkeler yerine ülkemize çekmek için olmazsa olmaz iki konu var. Birincisi mevcut uluslararası yatırımların diğer ülkelere göre verimliklerinin artırılması. İkincisi ise yeni yatırımların diğer ülkelere göre rekabetçi politik, sosyal, iktisadi ve beşeri düzenlemelerle desteklenmesi. Sürdürülebilir yüksek büyüme için dış ticaret ilişkilerimizin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi dünyada ticaret dengelerinin değiştiği bu dönemde büyük önem kazanmıştır. AB üyelik sürecinin devamı ve Gümrük Birliği Anlaşması’nın günümüzün ihtiyaçları doğrultusunda güncellenmesi de bu anlamda büyük önem arz etmektedir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :