"Uluslararası VI. Genç Yetenekler Klasik Müzik Festivali"

"Uluslararası VI. Genç Yetenekler Klasik Müzik Festivali"

MAKÜ Gelişim Merkezi tarafından düzenlenen festival Burdur'da başladı - Festival Koordinatörü Ekinci:- "Festivalimizde ve benzer etkinliklerimizde yer alan tüm çocukların gelecekte sahne korkusu olmayan, insanlarla iyi iletişim kurabilen ve kendini rahat

BURDUR (AA) - Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Gelişim Merkezi tarafından düzenlenen "Uluslararası VI. Genç Yetenekler Klasik Müzik Festivali" Burdur'da başladı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden 300 genç yeteneğin katılımıyla MAKÜ Kongre ve Sergi Salonunda gerçekleştirilen festivalin ilk gününde 11 genç yetenek çaldıkları piyano eserleriyle sanatseverlerin karşısına çıktı.

Klasik müzik eserlerinin sanatseverlerin beğenisine sunulduğu konser yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Genç yeteneklerin sahne performansı katılımcılar tarafından alkış alırken, festivalin 6 yaşındaki en küçük katılımcısı Yağmur Haspolat da sahne performansıyla ilgi çekti. Haspolat, konser sonunda dinleyicilerden gelen istek üzerine piyano dinletisi gerçekleştirdi.

Festival Koordinatörü Doç. Dr. Hatice Ekinci, açılış konuşmasında, festivalin amacının müzik yoluyla çocukların ve gençlerin sosyal, duygusal ve zihinsel gelişimine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Ekinci, "Festivalimizde ve benzer etkinliklerimizde yer alan tüm çocukların gelecekte sahne korkusu olmayan, insanlarla iyi iletişim kurabilen ve kendini rahat ifade edebilen bireyler olacaklarına yürekten inanıyoruz. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda ülkemizin dört bir yanından yoğun katılım sağlandı." diye konuştu.

"Uluslararası VI. Genç Yetenekler Klasik Müzik Festivali" 30 Mayıs Salı günü sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :