"Uluslararası İntiharı Önleme Çalıştayı" başladı

"Uluslararası İntiharı Önleme Çalıştayı" başladı

İSTANBUL (AA) - Kültür, Toplum ve Aile Derneği ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Uluslararası İntiharı Önleme Çalıştayı"...

İSTANBUL (AA) - Kültür, Toplum ve Aile Derneği ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Uluslararası İntiharı Önleme Çalıştayı" başladı.

Altunizade'deki bir otelde gerçekleştirilen çalıştayda, Türkiye ve dünyadaki intiharların sebepleri, alınması gereken tedbirlerle intihar girişimlerini önlemek ve vatandaşlara bu konuda destek vermek amacıyla oluşturulacak "Hayata bağlan" projesi ele alındı.

Kültür, Toplum ve Aile Derneği Başkanı Ümmü Gülşen Öztürk, burada yaptığı konuşmada, özellikle son zamanlarda Türkiye ve dünyada intihar vakalarının çok yüksek sayılara ulaştığını söyledi.

Bunun artık her kesimi ilgilendiren bir olay olduğunu dile getiren Öztürk, yapılan araştırmalara göre, ülkede bu yıl 3 bin intihar vakasının yaşandığını ifade etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de çalıştayı çok önemsediklerini, intihara karşı tedbirlerin nasıl alınması gerektiği konusunu araştırdıklarını belirtti.

Özellikle intihara meyilli olanlara sosyal ve duygusal destek verip sorunları çözeceklerini dile getiren Şahin, "Vakanın karar aşamasına geldiği noktada ciddi bir uzmandan destek alınması gerekiyor. İşte bu durumda uzmanların desteğiyle üç dakikada onlara güven ortamı oluşturup, empati yapıp dinlemek, onların değerli olduğunu hissettirerek vazgeçmesini sağlamak gerekiyor." diye konuştu.

Şahin, göç alan ve genç nüfusa sahip bir şehir olduklarını hatırlatarak, "Gaziantep'te bir pilot çalışma yapılacak. Buradan çıkan sonuçla ilgili Bakanlığa gidip bir model oluşturacağız ve bu 'Hayata bağlan' dediğimiz projede o kişilerin kıymetli olduğunu hissettireceğiz." dedi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şuayip Birinci ise Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada yılda toplamda 800 binden fazla intihar olduğunu belirterek, "Araştırmalar gösteriyor ki gelişmiş ülkelerde erkeklerin intihar oranı daha yüksek. Küresel olarak intiharın en çok görüldüğü yaş 15 ile 29 yaş aralığı." ifadelerini kullandı.

Çalıştay yarın sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :