Uluslararası fuarı basan CHP'li Bakırköy Belediyesi'ne tepkiler büyüyor!

İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen uluslararası fuara zabıtalarla baskın yapan Bakırköy Belediyesi'ne tepkiler büyüyor. TİM 100 bin ihracatçı adına yapılan muameleyi kınarken, İTO Başkanı Avgadiç ise, "Sözün bittiği yer, yorumsuz" diyerek tepki gösterdi

CHP'li Bakırköy Belediyesi zabıta ekipleri, İstanbul Fuar Merkezi'ni bastı. Nobel Expo Fuarı katılımcılarının büyük şok yaşadığı olay, sırasında firma yetkilileri ile zabıta ekipleri tartıştı. Skandal olay nedeniyle fuarın resmi açılışı da yapılamazken, TİM ve İTO'dan Bakırköy Belediyesi'ne tepki geldi.

Ellerinde metrelerle standlara daldılar

İstanbul Fuar Merkezi'nde baskın yapan CHP'li Bakırköy Belediyesi'nin üniformalı zabıtaları ile fuar katılımcıları arasında gerginlik yaşandı. Yeşilköy'de bulunan İFM hollerine Uluslararası Makine Fuarı'nda şok bir baskın gerçekleştiren zabıta ekipleri, stantların üzerindeki firmaların levhalarının boylarını ellerindeki metrelerle ölçüp, tabela vergisi almak isteyince katılımcılarla kavganın eşiğine geldiler. Zabıta ile tartışan katılımcı firma sahipleri görevlileri stantlarına sokmak istemediler. Yaşananlar sırasında Türkiye'ye ticaret için gelen yabancı alıcılar da şaşkınlık yaşadı.

"Bütün ülkeyi utandırıyorsunuz"

Fuarın organizatörlerinden Erhan Çelik ise katılımcı firmalarla zabıtaları ayırmak için araya girerken baskını gerçekleştiren zabıtalara "Sadece bizi değil, bütün ülkeyi utandırıyorsunuz, yapmayın" diyerek tepki gösterdi. Tüm bunlara rağmen ellerinde metrelerle stantların boylarını ölçen zabıtaların saatlerce aynı işlemi gerçekleştirmesi nedeniyle fuarın resmî açılışı da yapılamadı.

TİM'den 100 bin ihracatçı adına kınama

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, "Ülkemizin kalkınması için gece gündüz demeden ihracatı artırmak için çalışırken, Bakırköy Belediyesi zabıtalarının yurtdışından Türkiye’ye gelen yabancı firmaların gözleri önünde uluslararası fuarlara baskınlar düzenlemesini 100 bini aşkın ihracatçının tek çatı kuruluşu olarak kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin fedakar ihracatçılarına, yabancı yatırımcıların gözü önünde Bakırköy Belediyesi tarafından yapılan bu elim hadisenin tekrar etmemesini 100 bini aşkın ihracatçımız adına temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

İTO Başkanı Avgadiç: Sözün bittiği yer, yorumsuz..

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç ise, "Türkiye'nin ihracatını savaş şartlarına rağmen geliştirmeye çalıştığı, yabancıları bin bir güçlükle fuarlarımıza getirdiğimiz bu dönemde özellikle yabancı ziyaretçileri rencide eden, rahatsız eden bu yaklaşımı şiddetle kınıyoruz. Türkiye’de küresel rekabetçiliğimizin, üretimimizin gelişmesinin önündeki en büyük engel yine biziz, kendimiziz. İstanbul Fuar Merkezi’ndeki Uluslararası Makine Fuarı'nda “Bakırköy Belediyesi zabıtalarının” teftiş girişimi, bunun somut örneği. Sözün bittiği yer, yorumsuz.." diyerek tepki gösterdi.

Uluslararası fuarı basan CHP'li Bakırköy Belediyesi'ne tepkiler büyüyor!

Uluslararası fuarı basan CHP'li Bakırköy Belediyesi'ne tepkiler büyüyor!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler