Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı

Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı

Yabancı Sermayeli Enerji Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İdemen:- "ICCI'da bu yıl 1 milyar dolar hacminde iş bağlantısı bekliyoruz"- Hannover Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Özer:- "İranlı yatırımcılar yüzlerini tekrar Türkiye'ye döndü"

İSTANBUL (AA) - Yabancı Sermayeli Enerji Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Emre İdemen, 22. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı'nda (ICCI) 1 milyar dolar hacminde iş bağlantısı beklediklerini kaydetti.

İdemen, 22. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı'nı tanıtmak için düzenlenen basın toplantısında, bu yıl 27-29 Nisan'da İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek fuarın yabancı enerji yatırımcılarını ağırlayacağını söyledi.

Avrupa ve Amerika'da Türkiye'ye yönelik aşırı karamsar basın kampanyaları yürütüldüğünü aktaran İdemen, "Türkiye hakkında iç savaş algısı oluşturulmaya çalışılan bir ortamda düzenlenecek ICCI'da bu yıl 1 milyar dolar hacminde iş bağlantısı bekliyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin enerji teknolojilerindeki dönüşümü ıskalama şansı bulunmadığını belirten İdemen, "Cep telefonu teknolojilerine en hızlı adapte olan ülkeyiz. Bir biz oluyoruz ya da Japonya oluyor mobil teknolojilere uyum sağlama alanda birinci ülke. Ancak enerji konusundaki yeni teknolojilere de adapte olmalıyız. Yoksa bu konuda dünyayı seyretmek durumunda kalırız." ifadelerini kullandı.

- "İranlılar ortak bulmaya geliyor"


Hannover Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer ise ICCI kapsamında düzenlenecek 35 konferansta enerji sektörü paydaşlarının bilgi alışverişinde bulunacağını söyledi.

Fuarda Türkiye'nin yanı sıra toplam 21 ülkeden 300'e yakın firmanın yer alacağını aktaran Özer, Özbekistan'ın ilk defa Türkiye'den bir enerji fuarına bakan düzeyinde katılım sağlayacağını kaydetti.

İran'ın bu yıl fuara heyetlerle ve 8 karar verici isimle katılacağını aktaran Özer, şu bilgileri verdi:

"İran'dan büyük bir delegasyon grubu geliyor. İranlılar ofislerini ya Dubai'de kuruyorlar ya da Türkiye'de kuruyorlar. yabancılarla çok iş yapmaya çalışıyorlar ama kültür olarak uyuşmadıkalrı ve Türklere çok alışık oldukları için tekrar Türkiye'ye döndüler yüzlerini. Gelecek grupta en azından 8 karar verici var. Hepsi de Türkiye'de partner arayışı için geliyorlar.

Dubai merkezli olan İranlı firmalar bile Türkiye'de ofis kurmak ve Türkiye pazarına girmek için partner bulmak için geliyorlar. İranlı şirketler fuarın sonunda ortaklar bulacak, Türk ortaklarla beraber İran'a gidecek buradaki know-how'ı oraya götürecek."

Katılımcı firmaların yenilenebilir enerji, kojenerasyon, elektrik üretimi ve ticareti, elektrik iletim sistemleri, enerji tesislerinde bakım, onarım ve servis hizmetleri, çevre teknolojileri, enerji verimliliği, lojistik ve IT teknolojileri ürün gruplarına yönelik yenilikçi çözümlerini sergileyeceğini aktaran Özer, bu yıl ICCI'da, Güneş Enerjisi Özel Bölümü'nün ilk kez sektör temsilcilerini yatırımcılarla bir araya getireceğini de kaydetti.


- "360 megavatlık güneş enerjisi üretimine ulaştık"

Türkiye Kojenerasyon ve Temiz Enerji Teknolojileri Derneği (TÜRKOTED) Başkanı Yavuz Aydın da son 2 yıldır AB Enerji Verimliliği Direktifi'nin tercümesine başlandığını anımsatarak, fuarda konuyla ilgili kamu idarecilerinin değerlendirmeler yapacağını söyledi.

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) Başkanı Kemal Gani Bayraktar ise ICCI Fuarı'nda Türkiye'deki tüm enerji teknolojilerinin tek bir çatı altında buluşmasının önemine işaret etti.

Her yıl 3 gün süren ICCI Fuarı'nın gelişmekte olan enerji sektörü paydaşlarını bir araya getirerek sinerji oluşturacağını aktaran Bayraktar, Türkiye'de mart sonu itibarıyla 360 megavatlık güneş enerjisi üretimine ulaştıklarını, bu rakamın hızla artması için ICCI Fuarı'nı verimli kullanmak istediklerini söyledi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :