Uluslararası Bağdat Fuarı başladı

Uluslararası Bağdat Fuarı başladı

Fuarın medya sorumlusu Nasır:"12 ülkeden şirketlerin katılımıyla bu sabah etkinlikler başladı. Fuar 10 Kasım'a kadar devam edecek"

BAĞDAT (AA) - Irak Ticaret Bakanlığı'na bağlı Fuarlar Müdürlüğü, 10 gün sürmesi planlanan Bağdat 43.Uluslararası Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı'nın başladığını duyurdu.

Fuarın medya sorumlusu Zeynep Nasır AA muhabirine yaptığı açıklamada, "12 ülkeden şirketlerin katılımıyla bu sabah fuar etkinlikleri başladı. Fuar 10 Kasım'a kadar devam edecek." dedi.

Nasır, fuara Mısır, Hollanda, Ukrayna, Almanya, Sri Lanka, Filistin, Tunus, İran, Suriye, Japonya ve Hindistan şirketleri ile Irak'taki yerel şirketlerin katıldığını aktardı.

AA muhabirine konuşan Iraklı en-Necm Şirketi Sorumlusu Hazim Sudani, "Maden suyu içecekleri ve çocuk bezi satışı yapıyoruz. Ürünlerimizi Türkiye'deki şirketlerden alıyoruz. Türk mallarındaki kalite piyasadaki rekabet gücünü artırıyor." diye konuştu.

Irak hükümeti, petrol fiyatlarının düşmesi ve terör örgütü DEAŞ'a karşı verilen mücadelenin askeri harcamaları artırması nedeniyle meydana gelen ekonomik krizle baş etmeye çalışıyor.

Hükümet eylül ayında ülkenin doğu ve batısında DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerin yeniden imarı için 16 ülkeden 57 şirketin katılımıyla uluslararası bir konferans düzenlemişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :