Ülkenin dört bir yanından gençleri buluşturan kamp

Ülkenin dört bir yanından gençleri buluşturan kamp

Gençlik ve Spor Bakanlığının Kırşehir'in Kaman ilçesindeki Hirfanlı Doğa Kampı'nda ülkenin dört bir yanından bir araya gelen gençler, dostluk ve arkadaşlık ortamının oluştuğu kamptan gözyaşlarıyla ayrılıyor- Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü G

KIRŞEHİR (AA)- ABDULLAH YILDIZ - Gençlik ve Spor Bakanlığının Kırşehir'in Kaman ilçesindeki Hirfanlı Doğa Kampı'na yurdun dört bir yanından katılan binlerce genç, oluşan dostluk ve arkadaşlık ortamında birbirlerini aha iyi tanıma imkanı buluyor.

Hirfanlı Baraj Gölü kenarındaki tesislerde 3 yıl önce başlatılan yaz ve kış kamplarına ilk iki yılda yaklaşık 10 bin genç katıldı. Bu yıl ocak ayında başlayan kış kampında, 2 bin genç misafir edildi. Bu yılki yaz kampı ile toplam 6-7 bin gence hizmet verilmesi hedefleniyor.

Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hirfanlı Doğa Kampı'nın 12 ay hizmet verebilir hale getirildiğini belirterek, senenin her döneminde gençlerin sosyal, sportif ve kültürel faaliyette bulunduğunu söyledi.

- Yılın 12 ayında hizmet veriyor

Hirfanlı Doğa Kampı'na Diyarbakır'dan, Edirne'ye, İzmir'den Hatay'a kadar Türkiye'nin her bölgesinden gençlerin katıldığını bildiren Güneş, tesisin yılın 12 ayı hizmet verir hale geldiğini söyledi.

Güneş, ocak ayından bu yana 6 bölüm halinde birer ay olarak yaptıkları kampa 2 bine yakın kişinin katıldığını, yaz kampı ile bu yıl 6-7 bin genci ağırlamayı hedeflediklerini aktararak, "Bu yıl üçüncü yılımız olacak. 2 yıl içinde 10 bin öğrenciye hizmet verdik. Başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu olmak üzere her bölgemizin iki ilinden gençler geliyor." dedi.

Bungalov tipi evlerde 78 oda ve 312 yatak kapasitesiyle hizmet verildiğini anlatan Güneş, "Dörder kişilik odalarımızın bir yatağında Diyarbakır'dan bir gencimiz varsa diğerleri Samsun, Kırşehir ya da İzmirli. Çocuklar birbirlerini tanısınlar ve kaynaşsınlar diye odalardaki yerleştirmeleri hep farklı illerden yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Her dönemin sonunda kamp ateşi yakıldığını ve gençlerin halaylar çektiğini dile getiren Güneş, misafirlerin kamptan gözyaşları içinde ayrıldığını, dostluk ve kardeşlik içerisinde milli ve manevi değerler eğitimi alarak memleketlerine döndüğünü vurguladı.

Güneş, "Gençler, kamptan ayrılırken gözyaşına boğuluyor. Hakkarili gencimiz ile Edirneli, Kırşehirli gencimiz muhabbet ile kucaklaşıp gözyaşlarıyla ayrılıyor. Bunu yapabiliyorsak çok büyük bir iş başarıyoruz demektir. Zaten amacımız da bu. 3 yıldır kampımızdan gözyaşıyla ayrılmayan genç yok. O kaynaşmanın verdiği sevgi ortamıyla duygularla ayrılmakta zorluk çekiyorlar." ifadelerini kullandı.

- Ramazan ayına özel program yapılacak

Kamplardaki sportif ve kültürel faaliyetler hakkında bilgi veren Güneş, şunları kaydetti:

"700 dönüm arazi üzerindeki kampımız mevcut kampların içerisinde en büyüklerinden biri. Çok aktivitemiz var. Göl kenarı olmasından dolayı kano, plaj voleybolu, futbol, treking, oryantrink, el sanatları, ebru, halk oyunları, müzik, geleneksel oyunlardan matrak, mangala, satranç, masa tenisi, dağ bisikleti gibi bir çok etkinliğimiz doğa kampında gençlere sunuluyor. Geçen sene fayton gezileri vardı. Katibim türküsüyle fayton gezilerine çıkan gençler çok mutlu olduklarını söylediler. Bu sene de binicilik hususunda bir çalışmamız var. Ramazan ayına özel programlar yapacağız. Yaz dönemi kampımızın bir bölümü ramazan ayına denk geleceği için ramazan temalı kampımız olacak."

Kampların sonunda gençlerden sosyal medya üzerinden çok olumlu geri dönüşler aldıklarını bildiren Güneş, emeği geçenlere teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler