Ulaş'tan kısa kısa

Ulaş'tan kısa kısa

SİVAS (AA) - Ulaş Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, etek dikim kursunda kursiyerle bir araya geldi. Yenikarahisar Mahallesi Mehmet Ali Demet İlk ve Ortaokulu'nu...

SİVAS (AA) - Ulaş Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, etek dikim kursunda kursiyerle bir araya geldi.

Yenikarahisar Mahallesi Mehmet Ali Demet İlk ve Ortaokulu'nu ziyaret eden Yılmaz, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce düzenlenen ve İŞKUR tarafından desteklenen etek dikim kursunun kursiyerleriyle bir süre sohbet etti. Bu tür kursların öneminden bahseden Yılmaz, "Bu fırsatları değerlendirin, gayret gösterin, gözünüz üretimde olursa her zaman kazanırsınız, yeniliklere açık olun." dedi.

Yılmaz, kursiyerlerden kursta öğrendiklerini devam ettirerek ailelerine maddi kazanç sağlayabileceklerinin vurgusunu yaptı.

Kaymakamlık olarak kadın ve erkeklere yönelik kursları önemsediklerini belirten Yılmaz, talepler doğrultusunda yeni kurslar açılabileceklerini ifade etti.

- Futbol turnuvası sona erdi

Ulaş ilçesinde ortaokullar arasında düzenlenen "Ulaşlı Gençlik Sporda Birleştik" adlı futbol turnuvası sona erdi.

SODES tarafından desteklenen turnuvaya ilçedeki 5 ortaokulun futbol takımları katıldı. Turnuvada Vali Lütfi Tuncel Ortaokulu birinci, Baharözü Köyü Ortaokulu ikinci ve Ulaş İmam Hatip Ortaokulu üçüncü oldu.

Dereceye giren okullara kupalarını Ulaş Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz verdi. Yılmaz, kupa töreninde yaptığı konuşmada, okullararası spor müsabakalarının öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif alanlarda gelişmesine katkı sağladığını belirtti.

Kaymakam Yılmaz, bu müsabakalarla genç yeteneklerin keşfedildiğini ve öğrenciler arasında dostlukların arttığını belirterek, öğrencilere boş zamanlarını spor yaparak değerlendirmelerini tavsiye etti.

Yılmaz, eğitim öğretimde yapmış oldukları desteklerin spor dallarında da devam edeceğini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :